Classic TT in Overasselt


Overasselt, 20110623 -- Stichting Overasselt Promotions (SOP) organiseert onder auspiciën van stichting aanvullende motorsport (SAM) een demo race voor klassieke motoren. De demo race wordt gehouden in Overasselt (Garstkamp) op zondag 10 juli 2011. De kassa is open vanaf 10 uur.

Een aantal enthousiastelingen uit Overasselt hebben het initiatief genomen om een klassieke demorace voor motoren te organiseren op de daarvoor tot circuit omgedoopte wegen Garstkamp, ijkelaar, hamelberg en sleeburg. Er worden ca 120 renners verwacht. De dag begint om 10 uur met de trainingen. ’s Middags begint de demorace met verschillende klassen die elk twee manches rijden op het circuit.

De Classic TT kan natuurlijk niet zonder een “nacht van Asselt”. Op het rennerskwartier wordt dan ook op de avond voor de race een film vertoond en zal er voor de al aanwezige renners en de belangstellenden zeker wat te beleven zijn.

Classic TT wordt georganiseerd onder auspiciën van SAM. Deze stichting organiseert in heel Nederland klasieke demoraces voor motoren die passen in het SAM-profiel. Denk aan motoren van wat oudere bouwjaren, youngtimers, semi-klasiekers, forgotten era. Merken die je kunt aantreffen op de classic TT zijn Laverda, Ducati, Moto Guzzi, Moto Morini, Aprilla, MV Avgusta, Triumph, Norton, Japanse klassiekers en BMW.

SAM motorsport is aangesloten bij verschillende motorsportkoepels. Daarmee worden de rechten en plichten van de renners gewaarborgd

Entree op zondag is 5 euro. De races zijn rond 18:00 afgelopen





SAM