Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Culinaire Jacobsweg in Paznaun
Nederlandse sterrenkok Niven Kunz toont zijn kookkunsten deze zomer in Paznaun-Ischgl

Den Haag, 21 april 2011

Deze zomer reizen 5 internationale chefkoks af naar het hooggebergte (Paznauntal - Tirol). Niven Kunz, eigenaar en chefkok van restaurant Niven en Klein Hotel Niven in Rijswijk, creëert speciaal voor de gelegenheid een recept met producten afkomstig uit de streek. Gedurende de hele zomer kunnen culinaire liefhebbers genieten van de creaties van deze chefkoks. De gastronomische route heet 'de Culinaire Jacobsweg in Paznaun' en combineert internationale gastronomie, regionale producten en traditionele activiteiten in de bergen.

Onder leiding van Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chefkok die met 3 Michelin-sterren is onderscheiden, creëren de vier bekroonde chef-koks een menu met regionale gerechten en streekproducten voor één van de Alpenhutten in het Paznauntal.

De chefkoks die een menu gaan samenstellen zijn:
Niven Kunz Restaurant Niven, Rijswijk, Nederland, Marcello Leoni Restaurant Leoni, Bologna, Italië, Alex Clevers Restaurant Vivendum, Dilsen-Sokkem, België Tim Mälzer Restaurant Bullerei, Hamburg, Duitsland

Op 10 juli a.s. klinkt voor de derde keer het startsignaal van de 'Culinaire Jacobsweg'. Niven Kunz creëert speciaal voor de gelegenheid een gerecht. Dit recept zal gedurende de hele zomer in de Niederelbehütte bij Kappl bereid worden. Alle gerechten die de sterrenkoks creëren, worden bereid met producten uit de regio. Over zijn deelname aan de 'Culinaire Jacobsweg' zegt Niven Kunz: "In mijn restaurant maak ik al veel gebruik van streekproducten, het lijkt mij dus een uitdaging om dat ook op locatie in het buitenland te doen!"

In dit openingsweekend zien de gasten de sterrenkoks aan het werk. Speciaal voor dit weekend zijn er arrangementen samengesteld, kijk voor meer informatie op www.ischgl.at.

Sinds januari 2008 is Niven Kunz opgenomen in de Alliance Gastronomique Néerlandaise. Leden van de Alliance kunnen zich niet zomaar aanmelden, maar worden gespot door de Alliance-leden zelf. Daarnaast moeten ze aan allerlei eisen voldoen, zoals creatief werken met verse producten, deskundig en hartelijk gastheerschap bieden en kanshebber zijn op of al in het bezit zijn van een Michelin-ster. In 2005 kookte de toen 24-jarige Niven Kunz restaurant 't Raethuys in Wateringen naar een Michelin-ster. In november 2009 kreeg Niven zelf een Michelin-ster toegekend.

Het Paznauntal is rijk aan Alpenhutten en wandelpaden. In veel van deze hutten zijn ook gastenkamers om te overnachten, waardoor de sportieve wandelaar of mountainbikers ook meerdaagse tochten kunnen maken. Wie niet overal de bergop wil wandelen, kan natuurlijk ook met de lift omhoog.

Voor reserveringen of meer informatie: www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com.

Noot voor de redactie,