Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

CANADESE ONTDEKKING NEEMA OP 10 JULI IN DE MELKWEG

Europese clubtour nieuwe muze van Leonard Cohen ook naar Nederland

Na haar succesvolle tournee door de Verenigde Staten eerder dit jaar trekt de ravissante Canadese singer-songwriter NEeMA deze zomer langs de clubs in Europa. Zij doet daarbij op 10 juli de Melkweg in Amsterdam aan. De kaartverkoop start woensdag 25 mei. Omringd door vooraanstaande muzikanten en als protegé van Leonard Cohen staat niets een roemrijke toekomst voor NEeMA in de weg.

De uit Montreal afkomstige NEeMA is geboren uit Egyptische en Libanese ouders. Ze is gezegend met een eerlijke stem en een charismatische uitstraling. In 2006 debuteerde ze met het album 'Masi Cho', waarmee ze in een aantal landen al furore maakte. Het tweede album 'Watching You Think' kwam vorig jaar uit en werd ondermeer geproduceerd door haar muzikale mentor Leonard Cohen, die ook haar portret voor de albumhoes schilderde. Op 10 juni start haar Europese tour in Duitsland. Naast vele clubs is NEeMa inmiddels ook gevraagd om voor het voorprogramma van Jeff Beck, Joe Cocker, Cyndi Lauper en Elton John te doen. In de Melkweg nu nog de kans om haar in intieme setting te zien.

Liedjes als instant klassiekers
NEeMA's liedjes hebben een universele aantrekkingskracht. Het zijn simpele observaties over het leven en de liefde en komen bij de luisteraar over als instant klassiekers. De muziek van NEeMa heeft een flinke dosis pop en is versmolten met elementen uit de folk, jazz en wereldmuziek. NEeMA omringt zich met vooraanstaande namen uit de Canadese muziekscene; met muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij onder andere Arcade Fire, Bran Van 3000, Martha en Rufus Wainwright, Nelly Furtado en Llasa de Sela.

Voorverkoop
De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start woensdag 25 mei om 10 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland en www.ticketservice.nl.

Meer informatie over NEeMA
Via deze link is het album 'Watching You Think' in zijn geheel te beluisteren. Een mini-documentaire over NEeMA is te zien via http://www.youtube.com/watch?v=Di07iFKwOjM www.neema.ca www.youtube.com/neemaste
www.facebook.com/nadineneema
www.myspace.com/neemaste
http://blog.neema.ca