Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 16 juni 2011

SIEMERINK MAAKT SAMENSTELLING REAAL NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM BEKEND

Davis Cupcaptain Jan Siemerink heeft zojuist de samenstelling van het REAAL Nederlands Davis Cup Team bekendgemaakt voor het duel tegen Zuid-Afrika. Het team zal bestaan uit: Thiemo de Bakker, Robin Haase, Jesse Huta Galung, Thomas Schoorel en Igor Sijsling.

Nederland kan in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika in de Europees-Afrikaanse zone een promotiewedstrijd naar de Wereldgroep afdwingen. Tijdens het duel tegen Zuid-Afrika mag Siemerink maximaal vier spelers inzetten. Siemerink: "Het is een belangrijke wedstrijd en ik wil niet voor verrassingen komen te staan daarom heb ik wederom vijf spelers geselecteerd. Mocht het nodig zijn dan kan ik tot een dag voor aanvang van het duel nog schuiven."

Van de geselecteerde Nederlandse tennissers staan drie spelers in de top 100 van de wereldranglijst: De Bakker (85), Haase (58) en Schoorel (98). Zuid-Afrika zal waarschijnlijk Kevin Anderson selecteren. Anderson staat op plaats 38 van de wereldranglijst. Verder heeft Zuid-Afrika geen spelers binnen de top 100.

Het REAAL Nederlands Davis Cup Team speelt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli in de tweede ronde van groep I van de Europees/Afrikaanse zone tegen en in Zuid-Afrika. Het duel wordt gespeeld in Potchefstroom, 130 kilometer van Johannesburg, op een bestaande hardcourt buitenbaan.

Meer informatie over het evenement vindt u op www.knltb.nl/daviscup. Op tennistv.nl zijn binnenkort reportages te zien over het REAAL Nederlands Davis Cup Team in Zuid-Afrika.