Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde - Portiers houden tiener aan voor vernieling       |

Portiers van een discotheek hebben in de nacht van zaterdag op zondag 10 juli in het centrum van Heerde een 17-jarige jongen uit Hattem aangehouden. De tiener had een ruit van een snackbar vernield en werd aan de politie overgedragen.


De vernieling werd omstreeks 03.20 uur door portiers gezien, waarbij de tiener zich verwondde. Hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Bij deze aanhouding was een 19-jarige jongeman uit Heerde erg hinderlijk. Hij wilde een beveiliger te lijf gaan en weigerde te vertrekken. Zelfs enkele vrienden hadden geen vat op hem. Uiteindelijk is ook hij aangehouden. De Hattemer hoefde niet naar het ziekenhuis en beiden zijn na verhoor op het politiebureau is het met een proces-verbaal heengezonden.


2011095085

|     |Putten - Alcoholcontrole rond evenement Beachpull         |

De politie heeft zaterdagavond 9 juli rond het terrein van het evenement Beach-pull in Putten een alcoholcontrole gehouden. Vier bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Ook werd een vrouw aangehouden die een agent een klap in zijn gezicht gaf, toen deze een opstootje wilde sussen.


Agenten hielden zaterdagavond rond het terrein een alcoholcontrole. Van de 590 bestuurders bleken er vier teveel gedronken te hebben. Van één is het rijbewijs ingevorderd omdat hij 1.8 promille blies. De bestuurders zijn later met een proces-verbaal en rijverbod heengezonden.


Tijdens het evenement werd door agenten toezicht gehouden. Even voor middernacht wilde een politiebiker een ruzie tussen enkele voorkomen. Hij ging met zijn fiets tussen de twee partijen staan en zag dat een jonge vrouw toch nog een schop uitdeelde. Toen hij de vrouw daarop aansprak, kreeg hij een klap in zijn gezicht. De 19-jarige Puttense werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. De boete wordt door de officier van justitie bepaald. Het bedrag is hoger dan bij een andere mishandeling omdat geweld tegen ambtenaren in de openbare ruimten strenger wordt gestraft.

|     |Wezep - Politie onderzoekt autobrand                      |

De brandweer heeft zaterdagavond 9 juli een brandje aan een bestelauto aan de Vlierstraat in Wezep geblust. De politie stelt een onderzoek in.


Het brandje werd even voor middernacht gemeld. De auto zou aan de voorzijde hebben gebrand en de brandweer bluste het vuurtje. De auto is afgesleept voor onderzoek door de politie.


2011095025

|     |Elburg - Rijbewijs ingevorderd van scooterbestuurder      |

De politie heeft zaterdagavond 9 juli het rijbewijs van een 59-jarige Elburger ingevorderd. Hij reed op z'n bromscooter en bleek teveel gedronken te hebben.


Agenten zagen de man kort voor middernacht op de Havenkade in Elburg rijden. Zij besloten hem te controleren en de man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wilde niet lukken, maar gaf een indicatie van meer dan 1.5 promille aan. Vervolgens heeft een arts bloed afgenomen. De uitslag duurt enkele weken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


2011095024


Einde berichten


-----------------------

(





(

---- --