Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 10-07-2011

Thuisgeweld

IJSSELSTEIN - Een vrouw werd op vrijdagavond 8 juli het slachtoffer van relationeel geweld. Haar man richtte zijn agressie vervolgens ook tegen politiemensen.

Rond 20.55 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in de wijk Zenderpark haar woning was uitgevlucht in verband met relationeel geweld. Agenten gingen ter plaatse, waar bleek dat de vrouw uit IJsselstein al door buurtgenoten was opgevangen. Zij was door haar man mishandeld en had letsel in haar gezicht opgelopen.

Agenten gingen naar de woning, waar de 35-jarige verdachte nog aanwezig was. Zij hielden hem aan, maar de man verzette zich. Daarbij bedreigde hij agenten met een kapotgeslagen glas en gooide die in de richting van een agent. Die werd op zijn achterhoofd geraakt. Vervolgens werd de verdachte gepepperd, onder controle gebracht en geboeid. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De agent ging naar het ziekenhuis, waar de verwonding werd gehecht.

De IJsselsteinse deed aangifte van huiselijk geweld. De gewonde agent deed eveneens aangifte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 9 op zondag liepen twee autos schade op door brand, waarschijnlijk was die aangestoken.

Rond 03.35 uur werd een bewoner van de Muiderschans wakker van een autoalarm. Toen hij uit het raam keek, zag hij dat een geparkeerde auto in brand stond. Hij belde 1-1-2, waarna brandweer en politie ter plaatse gingen. De brand was inmiddels overgeslagen naar een andere geparkeerde auto. De brandweer bluste de brand. Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting.

Aan getuigen die rond 03.35 uur iets verdacht op of in de omgeving van de Muiderschans hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Vechtpartij

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli gingen meerdere mensen met elkaar op de vuist.

Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding dat een grote groep op de Schuttersgracht met elkaar op de vuist was gegaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij wel meerdere mensen aan, maar was er geen sprake meer van een vechtpartij. Twee vrouwen van 23 en 24 jaar uit Montfoort en IJsselstein verklaarden dat zij door enkele jongens uit een groep van zon tien jongens waren lastiggevallen. Een jongeman kwam de meisjes te hulp, waarbij hij met zijn auto op de groep af reed. Daarbij werd door hen tegen de auto geschopt en geslagen. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

De beide meisjes en de hen te hulp gekomen automobilist deden aangifte. De agenten hielden ter plaatse twee verdachten, jongemannen van 22 en 24 jaar uit Montfoort, aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsen te water

IJSSELSTEIN Agenten hielden in de vroege ochtend van zaterdag 9 juli twee jongemannen aan voor vernieling.

Rond 05.00 uur werd via Cameratoezicht gezien dat twee jongemannen op de Overtoom fietsen in de gracht gooiden. Agenten gingen ter plaatse en hielden twee verdachten, jongemannen van 18 en 19 jaar uit IJsselstein, aan. Zij bleken in totaal drie fietsen in het water te hebben gegooid. De agenten slaagden erin de drie fietsen weer op het droge te halen en hebben ze meegenomen naar het politiebureau. Ook de verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak

IJSSELSTEIN Vier mannen werden op vrijdagmiddag 8 juli betrapt bij een woninginbraak. In de avond werden drie verdachten aangehouden.

Rond 16.00 uur kwam een 42-jarige vrouw thuis bij haar woning aan de Kerspellaan. Daarbij bleken er inbrekers in haar woning te zijn. Zij zag dat er vier verdachten vandoor gingen. De hevig geschrokken IJsselsteinse rende direct naar buren, waarna 1-1-2 werd gebeld.

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Getuigen meldden dat de vier er in een auto vandoor waren gegaan en gaven het kenteken door. Uit de woning bleken onder andere sieraden te zijn gestolen.

Rond 21.40 uur zagen agenten de auto op het Zandpad in Utrecht rijden. Daarop werden de inzittenden, een jongen van 17 jaar uit IJsselstein en jongemannen van 19 en 20 jaar uit Nieuwegein en Utrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. De drie zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de inbraak voort.