Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 10-07-2011

Fietsster gewond

AMERSFOORT Een fietsster raakte op vrijdagochtend 8 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 10.20 uur stak een 67-jarige fietsster uit Amersfoort op Het Masker via een fietseroversteekplaats de weg over. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een 52-jarige automobiliste uit Amersfoort. De fietsster reed tegen de auto op en kwam ten val. Daarbij liep zij hoofdletsel op. Zij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Straatroof

AMERSFOORT Een vrouw raakte in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli gewond bij een straatroof.

Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw op de kruising Ringweg-Koppel met de Kwekersweg was beroofd. Het slachtoffer, een 25-jarige vrouw uit Amersfoort, bleek van haar tas te zijn beroofd, was daarbij ten val gekomen en had letsel in haar gezicht opgelopen. Zij ging voor behandeling naar de eerste hulp van het Lichtenbergziekenhuis.

De beroving was gepleegd door twee lichtgetinte jongemannen. Signalement bijrijder: 20-25 jaar, breed bol gezicht, stoppelbaard (ongeschoren), zwart/grijs petje, zwart shirt en een grijze broek. Zij reden op een lichtgrijze scooter met een zwart plastic kap (schermpje) voorop. Vermoedelijk had de scooter een gele kentekenplaat.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Autobrand

AMERSFOORT Een auto raakte in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli beschadigd door brand.

Rond 03.45 uur kreeg de brandweer en politie de melding van een autobrand in de Rijpstraat. Agenten slaagden erin de brand grotendeels met hun brandblusser te blussen, waarna de brandweer de brand nabluste. Gezien de aangetroffen sporen gaat het vermoedelijk om brandstichting.

Aan getuigen die rond 03.45 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Rijpstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist gewond

LEUSDEN Een automobilist raakte op zaterdagmiddag 9 juli gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 16.50 uur stond een 21-jarige automobilist uit Amersfoort geparkeerd op De Smidse. Nadat een passagier bij hem was ingestapt, trok hij op. Daarbij botste een 76-jarige automobilist uit Amersfoort tegen hem op. De 76-jarige man raakte gewond en werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Hij verklaarde vermoedelijk op het gaspedaal te hebben getrapt in plaats van op de rem.