Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 10-07-2011

Koperdief plat op het dak

WOERDEN Een koperdief probeerde in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli aan aanhouding te ontkomen. Dat mocht niet baten.

Rond 02.15 uur belde een bewoonster van een appartementencomplex aan de Eikenlaan 1-1-2 met de mededeling dat zij al bijna een kwartier voetstappen op het dak hoorde. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Daarbij klommen zij op het dak, aanvankelijk zagen zij niemand, maar uiteindelijk zagen zij helemaal in een hoek van het dak een man plat op zijn buik liggen. Bij hem lagen een betonschaar, handschoenen en ongeveer 26 meter aan afgeknipte stukken koper kabel. Zij hielden de verdachte, een 28-jarige man uit Kamerik, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Verdacht

MAARSSEN Agenten namen op vrijdagmiddag 8 juli meerdere goederen in beslag die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Zij hielden één verdachte aan.

Rond 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman op een scooter zonder kentekenplaat door Bloemstede aan het scheuren was. Vervolgens zou de scooter daar in een schuur zijn gezet. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de schuur in. Daarbij troffen zij inderdaad de scooter aan, maar ook heel veel scooteronderdelen waarvan de serienummers waren weggekrast. De agenten namen de scooter en de onderdelen voor nader onderzoek in beslag. Een jongeman, 21 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, gedroeg zich zeer vervelend. Hij werd gevorderd weg te gaan, maar deed dat niet en schold een agent uit. Daarop werd hij aangehouden, waarbij hij zich verzette. De agenten zagen zich genoodzaakt hem tegen de grond te werken, onder controle te brengen en te boeien. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schennispleger

WOERDEN Twee kinderen werden op zaterdagmiddag 9 juli geconfronteerd met een schennispleger.

Rond 13.00 uur liepen een 11-jarige jongen uit Woerden en zijn 9-jarige zusje op het trottoir aan de Cattenbroekerlaan. Zij zagen dat hen een man tegemoet kwam fietsen. De man stopte vlak bij hen en haalde zijn geslachtsdeel tevoorschijn. De kinderen renden daarop hard weg. Zij zagen dat de man op zijn fiets stapte en door de tunnel wegreed in de richting van de Steinhagenseweg.

De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Tevens werd door de politiemeldkamer een Burgernetactie opgestart. De inspanningen mochten niet leiden tot de aanhouding van de verdachte.

Signalement:

Negroïde man, ± 1.80 meter en zwart kort kroeshaar. Hij droeg een lichtblauwe trui, een donkerblauwe spijkerbroek en had witte schoenen. Hij reed op een donkere fiets.

Aan getuigen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Gewelddadige straatroof

MAARSSEN Een jongeman werd in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli op een gewelddadige wijze beroofd.

Rond 01.00 uur fietste een 19-jarige jongeman uit Maarssen over Bisonspoor. Op de kruising van Bisonspoor met Duivenkamp werd hij door vier jongemannen tegengehouden. Vervolgens werd hij onder andere van zijn fiets beroofd. Daarbij werd hij mishandeld en liep hij een hoofdwond op. Hij ging naar het politiebureau, daar werd gezien zijn letsel een ambulance ter plaatse gevraagd. Het slachtoffer werd naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Van twee van de verdachten is een signalement bekend:


1) - Lichtgetinte jongeman (volgens aangever van Marokkaanse afkomst), 19-20 jaar, donker lang krullend haar, opvallend spitse neus en hij droeg een blauwe trui;


2) Getinte jongeman (volgens aangever van Hindoestaanse afkomst), 19-20 jaar en een dik/vadsig postuur.

Aan getuigen van deze gewelddadige straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Jongen gewond, scooter doorgereden

MAARSSEN Een jongen raakte in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli gewond bij een aanrijding.

Rond 00.30 uur werd een 17-jarige jongen in Kamelenspoor aangereden door een jongen op een scooter. De scooterbestuurder ging er vervolgens vandoor. Het slachtoffer liep onder andere kaakletsel op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Mogelijk zal hij moeten worden geopereerd.

De scooterbestuurder was een lichtgetinte jongen en hij reed vermoedelijk op een zwarte Puch Zip. Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.