Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht, 10-07-2011

Onderzoek vier branden

De BILT De politie onderzoekt vier branden die afgelopen weekend zijn ontstaan in De Bilt.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli omstreeks 05.00 uur roken agenten tijdens hun surveillance over de Hessenweg een brandlucht. Ze namen poolshoogte en zagen bij een leegstaand pand aan de Eurusweg vlammen uit het dak slaan. Direct werd de brandweer gealarmeerd en uit voorzorg werden enkele omwonenden geïnformeerd en gevraagd hun huis te verlaten.

Tijdens het blussen kwam een melding dat ook en schuurtje op een schoolterrein aan de Weltevreden in brand stond.

In de nacht van zaterdag op zondag 10 juli stond omstreeks 04.45 uur een conifeer aan de Cumulusweg in brand en rond dezelfde tijd een geparkeerde auto aan de Aeolusweg. De brandweer bluste de branden.

De politie heeft de branden in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844 of anoniem via M (0800-7000).

Mannen aangehouden voor (poging) zware mishandeling

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen aangehouden die met elkaar in gevecht waren.

Om 01.25 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen in een flatgebouw aan de Brugakker fikse ruzie met elkaar hadden. Eén van de mannen zou een mes hebben. Agenten kwamen ter plaatse en zagen twee mannen op een trap tussen twee galerijen staan. Eén van hen, een 52-jarige Zeistenaar, was bebloed en hield een mes vast. De andere man, een 44-jarige man uit Zeist, hield een slagwapen vast. Agenten sommeerden de mannen hun wapens te laten vallen, maar dit gebeurde niet en de situatie dreigde uit de hand te lopen. Daarom heeft een agent een waarschuwingsschot in de lucht gelost. Beide mannen schrokken hiervan en renden weg. De politie hield hen allebei aan. De 44-jarige man is ingesloten. De 52-jarige man is ook aangehouden maar moest naar het ziekenhuis vanwege een forse hoofdwond.

De zaak is in onderzoek.