Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 10-07-2011

Aangehouden voor mishandeling
WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdag 9 juli heeft de politie een 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden op verdenking van mishandeling.

Om 02.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Veilingmeester een man in elkaar werd geslagen. Agenten troffen een jongen met een bloedneus aan. Er kwam ook een andere jongen aangelopen die een bebloed gezicht had. De jongens verklaarden dat zij mishandeld waren door twee mannen. De politie deed onderzoek en kwam erachter wie één van de verdachten was en waar hij woonde. Hij is later die nacht thuis aangehouden. De 18-jarige man is ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek.

Brand
VEENENDAAL Bij voetbalvereniging Veenendaal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 juli omstreeks 00.40 uur een kleine brand gewoed.

Agenten zagen tijdens hun surveillance op het parkeerterrein van VV Veenendaal op de Groeneveldselaan een brand. Het hekwerk stond in brand. De brandweer bluste de brand snel.

De politie wil graag weten wie voor de brand verantwoordelijk is en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via tel 0900-8844.

Aanrijding met gewonde
VEENENDAAL Op de kruising Grote Beer / Noorderkrron heeft zaterdag 9 juli een verkeersongeval plaatsgevonden. Een passagier raakte gewond.

Om 15.25 uur kreeg de politie de melding dat twee automobilisten bij een aanrijding betrokken waren. Het bleek dat een 52-jarige vrouw uit Veenendaal met haar auto over de Noorderkroon reed in de richting van de kruising Grote Beer/Noorderkroon. Ze stond stil voor de Grote Beer om over te steken naar de Pollux. Op dat moment kwam een 26-jarige automobiliste (woonplaats onbekend) over de Grote Beer aangereden. Ook zij wilde de kruising oprijden en had voorrang. De 52-jarige vrouw zag de 26-jarige vrouw te laat en reed de kruising op. Ze schampte de voor haar van rechts komende automobiliste. De 26-jarige vrouw verloor hierdoor de macht over het stuur en gleed met haar auto over de kruising, over een vluchtheuvel, schampte een boom en kwam tot stilstand aan de overzijde van de weg op een fietspad. Een 21-jarige bijrijdster uit Veenendaal raakte gewond.