Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.20 uur

Utrecht, 10-07-2011

Mannen aangehouden met gsm-jammer in auto

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 juli heeft de politie twee mannen aangehouden die in een auto met onder andere een gsm-jammer reden.

Surveillerende agenten zag rond 00.50 uur op de Nijeveldsingel een auto rijden die vanwege de hoge snelheid de aandacht trok. De agenten wilden de bestuurder controleren en zagen de auto op de Oudegeinlaan staan. Een 25jarige man uit Maarssen stapte uit. De man bleek met ingevorderd rijbewijs te rijden en werd aangehouden. In de auto troffen de agenten een gsm-jammer aan. Een 31-jarige man uit Utrecht die bij de auto stond, verklaarde echter dat hij had gereden in plaats van de Maarssenaar. Agenten wilden de man aanhouden, maar hij ging er vandoor. Hij werd korte tijd later in een woning in de wijk aangehouden. Omdat de man zich verzette, is tegen hem pepperspray gebruikt.

De auto waarin de mannen hadden gezeten, is in beslag genomen voor nader onderzoek. In de auto lagen onder andere meerdere gsms, inbrekerswerktuig en bivakmutsen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.

Dronken doorrijder aangehouden

UTRECHT Een man die onder invloed van alcohol een verkeerslicht omver reed en vervolgens doorreed, is later alsnog aangehouden.

De politie kreeg zaterdag 9 juli om 01.50 uur de melding dat een automobilist op de Van Zijstweg een verkeerslicht omver had gereden en vervolgens was doorgereden. Agenten zochten naar de automobilist en vonden zijn verlaten auto op de Koningin Wilhelminalaan. Tegelijkertijd kreeg de politie de melding dat een man op de Eysingalaan een ruit van een woning vernielde en tegen deuren stond te trappen. Ter plaatse bleek het de ruit van de woning van de man zelf te zijn. Hij was zijn sleutels kwijt. Agenten constateerden dat de man erg dronken was en hielden hem aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hoeveel hij gedronken had, is onbekend omdat hij een ademtest weigerde. Hier wordt ook proces-verbaal van opgemaakt.

Verdachte straatroof aangehouden

UTRECHT Op de Voorstraat is zaterdag 9 juli een straatroof gepleegd. Om 06.30 uur kreeg de politie de melding dat een man beroofd was door een andere man. De verdachte pakte een tas van de man, duwde een paar keer tegen hem aan en had een mes laten zien. Aan de hand van een signalement hield de politie op de Hardebollestraat een 19-jarige verdachte (woonplaats onbekend) aan. De verdachte had een mesje op zak. Hij is ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Auto over de kop

UTRECHT Op de rotonde Maliebaan/Maliesingel is vrijdag 8 juli een auto over de kop gevlogen. Om 17.30 uur reed een 32-jarige vrouw uit Vleuten uit de richting van de Tolsteegsingel de rotonde op. Ze wilde linksaf de Maliesingel oprijden. Op dat moment kwam een 46-jarige automobilist uit Utrecht vanaf de Maliebaan de rotonde opgereden en hij zag de automobiliste over het hoofd. Hij raakte de auto van de vrouw, die daardoor begon te slingeren, over de kop sloeg en weer op vier wielen belandde. De vrouw is door ambulancepersoneel nagekeken; het letsel leek op schaafwonden na, mee te vallen. Toch is zij voor de zekerheid nog naar de eerste hulp gebracht.

Vuurwapen in de auto

UTRECHT- Op de Ooievaarhof zijn twee mannen aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

De politie kreeg zondag 10 juli rond 03.00 uur de melding dat twee mannen op de Ooievaar hof mogelijk met een vuurwapen in een auto waren gestapt. Agenten namen poolshoogte en zagen dat een auto net van een parkeerplaats wilde wegrijden. De agenten lieten de bestuurder stoppen en startten een uitpraatprocedure; de mannen uit Gennip (van 19 en 20 jaar oud) werden onder schot de auto uitgepraat en direct in de boeien geslagen. Onder een autostoel lag een vuurwapen. Beide mannen zijn ingesloten. De zaak is in onderzoek.