Politie Gelderland-Zuid

Omstanders helpen na tassenrollerij

Tiel, 10-07-2011 o Zaterdagavond omstreeks 18.45 uur werd een 84-jarige inwoonster van Tiel beroofd van haar tas. De vrouw liep op dat moment op de Kerkstraat. Omstanders schoten de vrouw te hulp en wisten de verdachte al snel staande te houden. De politie werd gewaarschuwd.

Agenten waren snel op de Ambtmanstraat en troffen daar zowel de verdachte als enkele getuigen. De politie nam kort enkele getuigenverklaringen op en andere agenten spraken met het 84-jarige slachtoffer. In het voorbij lopen zou de man haar tas hebben meegerukt. De 84-jarige riep vervolgens om hulp, waar door diverse personen op werd gereageerd met de staande houding als resultaat.

Daarop werd de verdachte, een 24-jarige man afkomstig uit Polen, aangehouden op verdenking van tassenrollerij en overgebracht naar het politiebureau. Ook de vrouw werd meegenomen naar het bureau, zij deed aangifte.

In verzekering gesteld
Een getuige had de man met de handtas weg zien rennen en een andere getuige zag dat de verdachte dingen daaruit weggooide. Zover bekend heeft de Tielse haar spullen weer terug en mist zij niets meer. De 24-jarige Pool wordt verhoord, dit gaat in verband met een taalbarrière met behulp van een tolk. De verdachte is in verzekering gesteld. (08)

Laatst gewijzigd 10-07-2011 12:08 | © Regio Gelderland-Zuid |