Politie Gelderland-Midden

Eerste Dreamfields Festival in Zevenaar goed verlopen
Publicatiedatum: 10-7-2011 12:17:11

N.B. Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Zevenaar en de politie Gelderland-Midden.

Afgelopen zaterdag werd op het recreatiegebied Rhederlaag in Lathum het muziekfestival Dreamfields gehouden. Het festival is gemoedelijk en zonder grote incidenten verlopen. Er hing een goede sfeer onder de ca. 9.000 enthousiaste bezoekers en ook het weer zat mee. Het aantal klachten over geluidsoverlast was zeer beperkt. Burgemeester Jan de Ruiter van de gemeente Zevenaar bracht ook een bezoek aan het festival en sprak van "een mooi festijn voor een doelgroep die tot op heden geen evenement als dit had".

Ook volgens de politie heerste er een goede sfeer. In totaal zijn 110 personen door de politie aangehouden vanwege drugsbezit. Daarvan hadden 39 personen een strafbare hoeveelheid bij zich; zij worden doorverwezen naar Justitie. Op een enkel opstootje na hebben zich geen grote ongeregeldheden voorgedaan. Drie personen zijn aangehouden wegens mishandeling en één voor belediging.

Samenwerking
De burgemeester van Zevenaar is verheugd dat zo'n professionele organisator als The Matrixx Events dit heeft neergezet. De voorbereiding vanuit de gemeente, die ook voorzitter is van de veiligheidsoverleggen, is intensief geweest. In samenwerking met Politie Gelderland-Midden, de brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) en de festivalorganisatie is er een multidisciplinair draaiboek gemaakt en zijn er diverse maatregelen genomen om het evenement veilig en gemoedelijk te laten verlopen. "Het is fijn dat zoveel professionals zich hebben ingezet om dit goed te laten verlopen.", weet De Ruiter, "De samenwerking verliep bijzonder prettig en de voorbereiding is bijzonder grondig uitgevoerd." Hij hoopt dat het Dreamfields Festival een traditie gaat worden waar velen van genieten en dat Zevenaar goed op de kaart zet.

voor nadere informatie:

Lidwine Romviel, gemeente Zevenaar: 06 - 53 68 50 72 Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---