Politie Kennemerland

Aanhoudingen na bedreigingen

Zandvoort , Hoofddorp, Haarlem, 10-07-2011 o Medewerkers van een horecabedrijf in het centrum van Zandvoort overmeesterden omstreeks 22.50 uur een 53-jarige Zandvoorter. De man kreeg een woordenwisseling met zijn vrouw (met wie hij in echtscheiding ligt) en trok plotseling een vuurwapen.

Dat werd hem vervolgens afhandig gemaakt. Politieagenten konden hem in de omgeving aanhouden en hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het wapen is in beslag genomen, het is vermoedelijk een gasalarmpistool. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

HOOFDDORP 10 juli. Omstreeks 01.10 uur zag een politieagente op het Raadhuisplein een jongen met een mes in zijn hand achter een andere jongen aanrennen. Door haar fiets voor hem te gooien viel de jongen en kon zij hem aanhouden. Hij bleek kwaad achter de jongen te zijn aangerend omdat die een sigaret uit zijn mond trok. De verdachte bleek een 17-jarige Hoofddorper. Hij is voor nader onderzoek ingesloten, er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HAARLEM 8 juli. Politieagenten hielden omstreeks 20.00 uur een 51-jarige Haarlemmer aan op de Bakenessergracht. Hij bedreigde kort daarvoor twee beveiligers van een opvangcentrum. De dronken verdachte verzette zich tegen de politieagenten en is geboeid overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten voor nader onderzoek. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.