Politie Gelderland-Zuid

Vernieling spiegels: meisjes betrapt

Nijmegen, 10-07-2011 o Zaterdagnacht hielden politieagenten in Nijmegen twee minderjarige meisjes uit die plaats aan voor vernieling. Getuigen hadden gezien dat zij op de St. Annastraat tegen autospiegels aan trapten en belden de politie.

Rond 01.50 uur betrapten getuigen de twee meisjes die reden op een fiets. Zij gaven hun signalement door aan de politiemeldkamer die dit meteen verspreidde onder de surveillancedienst. Agenten zagen al snel twee jongedames die voldeden aan dit signalement en spraken hen aan. Aanvankelijk ontkenden zij de vernieling, maar op dat moment kwamen de getuigen aanlopen die hen meteen herkenden.

Brief in de bus
Samen met de getuigen is de politie naar de gepleegde vernielingen gaan kijken. Zij constateerden dat er in totaal 13 auto's vernield waren. De politie heeft bij de getraceerde eigenaren een brief in de bus gedaan, of per post verstuurd naar de kentekenhouder, met het verzoek om aangifte te doen via internet. Van beide getuigen is een verklaring opgenomen.

De twee meisjes, van 15 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ook hun ouders zijn in kennis gesteld. Na verhoor zijn de twee weer in vrijheid gesteld. Afhankelijk van het schadebedrag worden de 15-jarigen doorgestuurd naar bureau Halt of zal er proces-verbaal tegen hen worden opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 10-07-2011 13:06 | © Regio Gelderland-Zuid |