Politie Gelderland-Zuid

Autorit eindigt in tuin

Beusichem, 10-07-2011 o In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.10 uur, eindigde een autoritje in een voortuin van een woning aan de J.H. Knobboutstraat in Beusichem. De bestuurder, een 18-jarige man uit de gemeente Buren, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en reed onder invloed. Hij is aangehouden.

Na de melding gingen politieagenten erheen en troffen de auto in de tuin aan. Bij de blaastest op straat kwam al gauw een "F" op de display te staan, meestal een indicatie voor aanzienlijk alcoholgebruik. Op het politiebureau blies de verdachte inderdaad een waarde van 660 ugl/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet (220 ug/l cq de strengere limiet van 88 voor beginnend bestuurders).
De man, die niet in het bezit van een geldig rijbewijs was, vertelde in de auto van zijn moeder te zijn gestapt om mensen thuis te brengen. Vermoedelijk heeft hij te hard gereden, is uit de bocht gevlogen en belandde vervolgens in een tuin.

Het voorval veroorzaakte onder andere schade aan een heg en diverse plantenbakken. De auto is met een takel weggesleept. Proces-verbaal tegen de 18-jarige zal worden opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 10-07-2011 13:38 | © Regio Gelderland-Zuid |