Politie Gelderland-Zuid

Botsen is blazen

Invordering rijbewijs na aanrijding

Tiel, 10-07-2011 o Nadat zondagmorgen rond 08.25 uur een frontale aanrijding plaatsvond tussen twee personenauto's op de Nieuwe Tielseweg ging de politie die kant op. Er zou mogelijk alcohol in het spel zijn. Dit bleek bij één bestuurder het geval, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Het bleek te gaan om een aanrijding met alleen materiële schade. Over de toedracht vertelden beide betrokken bestuurders een ander verhaal. In verband met de regel 'botsen is blazen' namen de agenten bij alletwee een blaastest af. Die pakte voor een 36-jarige inwoner van de gemeente Geldermalsen niet goed uit. De man blies een "F" op het voorselectieapparaat en moest vervolgens mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag bedroeg 670 ug/l, zo'n hoge waarde dat de politie onmiddellijk zijn rijbewijs invorderde. De officier van justitie bepaalt wanneer het rijbewijs teruggegeven kan worden, tevens bepaalt hij de strafmaat. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Risico onderschat
De 36-jarige bestuurder vertelde de avond ervoor meerdere biertjes gedronken te hebben. Daarna had hij een paar uur gewacht met rijden, maar dacht dat dit nu wel weer kon. Er bleek dus sprake van restalcohol; veel bestuurders zijn zich hier niet van bewust en onderschatten de tijd die de lever erover doet om een standaard glas alcohol af te breken.

Beide auto's zijn door een takel afgesleept.
(08)

Laatst gewijzigd 10-07-2011 14:16 | © Regio Gelderland-Zuid |