Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 10 juli

Noord-Holland Noord, 10-07-2011 o 14.30 uur

Aanpak alcohol in het verkeer

Alcohol in het verkeer levert onaanvaardbare risicos op. Vaak zijn ernstige verkeersongevallen het gevolg van verkeersdeelnemers die onder invloed verkeren. Om die reden controleert de politie dagelijks op het gebruik van alcohol in het verkeer. Regelmatig worden grote verkeerscontroles gehouden waarbij passanten worden gecontroleerd, maar dagelijks worden ook steekproefsgewijs bestuurders gecontroleerd. Hierdoor lopen weggebruikers op ieder moment en op iedere plaats de kans te moeten blazen.

Hier volgt een overzicht van de controles en ernstige gevallen:

Hippolytushoef, zaterdag 9 juli 2011.

Op de Rijksstraatweg heeft de politie tussen 21.30 en 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 442 gecontroleerde bestuurders, had één persoon teveel gedronken. Die kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Schagen, zondag 10 juli 2011.

Op de Havenstraat heeft de politie tussen 1.15 en 3.45 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 191 gecontroleerde bestuurders hadden drie personen teveel gedronken. Een van hen zelfs zoveel dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Alle overtreders kregen een rijverbod en proces-verbaal.

Bergen, zaterdag 9 juli 2011.

Om 3.00 uur heeft de politie op de Eeuwigelaan een 17-jarige jongen uit Bergen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed op zijn scooter. De jongen bleek vijf keer teveel te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 9 juli 2011.

Om 00.40 uur is op de Europaboulevard een 25-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij was met zijn scooter onderuit gegaan. De man werkte niet mee aan de ademanalyse. Wel is bloed bij hem afgenomen om te kunnen bekijken of en hoeveel de man had gedronken. Zij rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 9 juli 2011.

Op de Dr c.j.k. Van Aalstweg is rond 2.00 uur een 22-jarige man uit Zwaag aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed op de bromfiets. De man probeerde er vandoor te gaan, maar kon al snel worden aangehouden. De man, een beginnend bestuurder, had vier keer teveel gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zaterdag 9 juli 2011.

Op de Marsdiepstraat is tussen 1.15 en 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 90 gecontroleerde bestuurders bleken drie personeen teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod en een proces-verbaal. Een van de drankrijders, een beginnend bestuurder, kon zijn rijbewijs inleveren.

Bergen, zaterdag 9 juli 2011.

Tussen 22.00 en 00.30 uur is een alcoholcontrole gehouden op de Dreef. Van de 16 gecontroleerde bestuurders bleken twee personen teveel te hebben gedronken. Beiden kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Heiloo, zondag 10 juli 2011.

Tussen 1.00 en 4.00 uur is een alcoholcontrole gehouden op de Kennemerstraatweg. Van de 73 gecontroleerde bestuurders bleken vijf personen teveel te hebben gedronknen. Een van hen kon zijn rijbewijs inleveren. Alle overtreders kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Den Helder, vrijdag 8 juli 2011.

Op de Doggersvaart/Nieuweweg is tussen 22.00 en 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 484 gecontroleerde bestuurders bleken vier personen teveel te hebben gedronken. Een van hen kon zijn rijbewijs inleveren. Allen kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Gestolen fietsen terug gevonden

Hoorn, zaterdag 9 juli 2011.

Diefstal van fietsen is een van de prioriteiten van de politie. En de aanpak levert resultaten op: minder diefstallen en meer verdachten. Dit weekend controleerde de politie in Hoorn gericht op de aanpak van fietsendiefstal. Dat leverde een mooi resultaat op: in totaal werden 13 gestolen fietsen teruggevonden op de Veemarkt, Stationsplein, Gedempte Turfhaven en omgeving. De politie werkte bij deze actie nauw samen met het Centrum Fietsdiefstal. Van twee fietsen zijn ook de daders van de diefstal of heling aangehouden. Komende week wordt gewerkt aan het terugbezorgen van de fietsen aan de rechtmatige eigenaar. De politie wijst fietseigenaren op het grote belang van aangifte doen bij diefstal van een fiets. Dat gaat makkelijk en snel via www.politie.nl

Zeven verdachten vechtpartij aangehouden

Hoorn, zondag 10 juli 2011.

Op het Kerkplein en de J.D. Pollstraat zijn een aantal groepen jongeren slaags geraakt. De politie kon rond 3.45 uur vier van de vermoedelijke aanstichters aanhouden. Het gaat om vier mannen van 16, 21, 21 en 24 jaar uit Hoorn. Zij zijn betrokken bij het slaan van meerdere jongeren, eveneens uit Hoorn. De mannen probeerden er vandoor te gaan maar konden in de buurt van een park bij de Emmalaan worden aangehouden. Later op de avond bleken meerdere slachtoffers en daders in het ziekenhuis te zijn om zich aan hun verwondingen te laten behandelen. Daar hield de politie drie verdachten aan: twee mannen van 24 en een vrouw van 23 jaar uit Hoorn. Onder de slachtoffers was onder andere een vrouw van 22 jaar uit Hoorn, zij kreeg klappen. Onderzoek moet duidelijk maken wat er exact is gebeurd, wat de aanleiding was van deze vechtende jongeren en hoeveel slachtoffers er zijn. Mogelijk is er ruzie ontstaan in een café op het West. De 23-jarige vrouw heeft hier mogelijk een andere vrouw geslagen. Het slachtoffer liep later naar buiten en daar werden zij door de verdachten en enkele vrienden op gewacht. De politie verwacht meer aangiften.

Belediging agent

Hoorn, zaterdag 9 juli 2011.

Op de Roode Steen is rond 4.30 uur een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij schold een agent uit die bezig was met een melding over geluidsoverlast. De man kreeg een bekeuring.

Vernielers aangehouden

Schagen, zondag 10 juli 2011.

Op de Tjallewallerweg zijn tussen 5.30 en 6.00 uur vier mannen van 16, 18, 18 en 20 jaar uit Dirkshorn aangehouden op verdenking van het plegen van verschillende vernielingen in de buurt. Zij hadden een tuinbank op de weg gezet en een kooltransportband uit een veld omgekeerd. De buurt ondervindt al langere tijd overlast van jongeren die vernielingen plegen. De politie onderzoekt of deze jongeren daarmee in verband kunnen worden gebracht.

Vernieler aangehouden (2)

Grootebroek, zaterdag 9 juli 2011.

Rond 00.30 uur is op de Hertog Albrechtstraat een 16-jarige jongen uit Grootebroek aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van vernielingen in zijn woonplaats. Een alerte buurbewoner belde de politie en toegesnelde agenten zagen een aantal kapotte autospiegels en even verderop een beschonken jongen die dit op zijn geweten had. Zij vrienden probeerden hem tevergeefs tegen te houden. Van in ieder geval drie autos zijn spiegels vernield. Mogelijk volgen er meer aangiften.

Doorrijden na aanrijding

Hoorn, zondag 10 juli 2011.

Rond 23.45 uur zijn een fietser en een snorfietser op de Nieuwstraat met elkaar in botsing geraakt. De bestuurder van de fiets, een 52-jarige man uit Hoorn, viel en liep een schaafwond op. Ook zijn fiets was helemaal kapot. Het slachtoffer zag dat de verdachte ook een taxi raakte. Op basis van getuigenverklaringen en verloren voorwerpen had de politie al snel een idee wie de doorrijder moest zijn, een 48-jarige man uit Hoorn. Hij wilde niet meewerken aan de ademanalyse. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraken

Alkmaar, vrijdag 8 juli 2011.

Tussen vrijdag 23.15 en zaterdagochtend 8.00 uur is gepoogd in te breken bij een woning aan het Zeglis. Bij het openbreken van twee raampjes van een deur sprongen deze. Mogelijk is de dader daarom gestopt met zijn poging en ging hij er vandoor. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar (0900) 8844.

Alkmaar, vrijdag 8 juli 2011.

Tussen vrijdag 23.00 en zaterdag 10.00 uur is gepoogd in te breken bij een woning aan de Frederik Hendriklaan. Het slot was uit de deur gehaald maar de inberekers zijn niet binnen geweest. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar (0900) 8844.

Waarland, zaterdag 9 juli 2011.

Tussen 3.30 en 7.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Kerstraat. De dieven kwamen binnen via een raam in de keuken. Zij gingen er vandoor met diverse computer en foto-apparatuur en ook met een auto, een blauwe Suzuki Alto 1.0 met het kentekenXJ-JR-40. Eventuele getuigen of mensen die deze auto hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen (0900) 8844.

Warmenhuizen, zaterdag 9 juli 2011.

Tussen 2.30 en 8.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Verzetslaan.De dieven zijn vermoedelijk binnen gekomen via een raam aan de achterzijde van de woning. Zij gingen er vandoor met onder andere een navigatiesysteem.

Avenhorn, vrijdag 8 juli 2011.

Tussen 19.30 en 00.20 uur is ingebroken bij een woning aan de Serpeling. De dieven kwamen binnen via een slaapkamerraam op de begane grond. Zij gingen er vandoor met onder andere sieraden.

Hoorn, zaterdag 9 juli 2011.

Bije en woning aan de Spoorstraat is ingebroken rond 2.20 uur. De dieven kwamen binnen door een raam in te slaan. Zij gingen er vandoor met een laptop die op tafel lag. De bewoner werd wakker van het lawaai en belde de politie.

Inbreker school aangehouden

Den Helder, zondag 10 juli 2011.

Omstreeks 5.15 uur is op de Duinroosstraat een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden door een beveiligingsmedewerker. Hij had een melding gekregen van een inbraak in de school en trof de man in de bosjes bij school aan. Er stond een raam open, op het eerste gezicht was er niets weggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 8 juli 2011.

Om 22.36 is in zijn woning een 34-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn ex-vriendin. De man duwde de vrouw in haar woning op de grond. Daarbij liep zij inwendig letsel op. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.

Medemblik, zaterdag 9 juli 2011.

Een 43-jarige vrouw uit Medemblik is aangehouden op verdenking van het mishandelen van haar vriend. Volgens het slachtoffer heeft de vrouw hem tientallen keren geslagen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Drugsdealer aangehouden

Bergen, zaterdag 9 juli 2011.

Rond 00.45 is op de Ruïnelaan een 21-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Ook werd een 19-jarige man uit Bergen aangehouden op verdenking van het afnemen van harddrugs. Een agent zag dat de man drugs verkocht. Kort daarop werd hij aangehouden, de verdachte had een groot geldbedrag bij zich. De man is in verzekering gesteld zodat het onderzoek naar hem kan worden voortgezet. Maandag wordt hij voorgeleid aan de Officier van Justitie. De koper van de drugs kon na verhoor naar huis.

Vernieler ruiten aangehouden

Heiloo, vrijdag 8 juli 2011.

Rond 19.30 uur werden bij een woning aan de Holleweg alle ruiten van de benedenverdieping ingegooid. Omdat de woning wordt verbouwd, was de eigenaar niet in het pand aanwezig. Een getuige belde direct de politie. De verdachte, een 23-jarige man uit Limmen is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de aanleiding van deze vernielingen.

Gewond bij aanrijding

Anna Paulowna, vrijdag 8 juli 2011.

Op de Walingsweg is rond 16.30 uur een 19-jarige jongen uit Hippolytushoef gewond geraakt bij een aanrijding. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg, schampte een boom en kwam met zijn auto op de kop in een aardappelveld terecht. Hij kon zelf uit het voertuig kruipen. De man is met verwondingen aan zijn heup en neus opgenomen in het ziekenhuis.

Getuigen mishandeling gezocht

Alkmaar, zaterdag 9 juli 2011.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Die vond plaats rond 2.30 uur op de Langestraat ter hoogte van de Hema.Een 25-jarige man uit Zeewolde belde het alarmnummer 1-1-2 van de politie en vertelde dat hij was mishandeld. Hij vertelde te zijn belaagd door twee mannen op scooters en zei dat hij was geslagen met een kettingslot. Een 21-jarige man uit Sint Pancras vertelde dat hij zomaar een elleboogstoot kreeg van de 25-jarige man. De verhalen van beide partijen spreken elkaar tegen, daarom is de politie op zoek naar getuigen van deze vechtpartij. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar (0900- 8844).

Aanrijding met letsel

Andijk, vrijdag 8 juli 2011.

Bij een aanrijding op de Dijkweg rond 15.15 uur raakten drie personen gewond. Een auto bestuurd door een 19-jarige man uit Polen botste frontaal op een voertuig dat hem tegemoet kwam rijden. Daarin zaten twee vrouwen van 44 en 47-jaar uit Wervershoof. Zij zaten bekneld in hun voertuig en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Vermoedelijk heeft de man uit Polen te hard gereden en kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Zij rijbewijs wordt ingevorderd. De vrouwelijke slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De man werd al snel weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Auto in de sloot

Zwaagdijk, zondag 10 juli 2011.

Rond 5.30 uur troffen agenten een auto aan die op zijn kop in de sloot lag bij de
Drechterlandseweg. Agenten hebben lang gezocht naar eventuele slachtoffers, maar die niet aangetroffen. Wel zagen zij natte voetsporen die wegliepen van het voertuig. Nadat de brandweer het voertuig uit het water had getakeld, bleken hierin twee fietsen te zitten. Vermoedelijk zijn die van diefstal afkomstig. Op de Tolweg zagen agenten twee mannen twee mannen in nat pak lopen, het ging om een 20-jarige man uit Polen en een 23-jarige man uit Polen. Kort daarop werd nog een derde verdachte aangehouden, 30 jaar met onbekende verblijfplaats. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van een plaats van een ongeval.

Drie bekeuringen in één keer

Den Helder, zaterdag 9 juli 2011.

Een 19-jarige man uit Den Helder kreeg rond 15.30 uur maar liefst drie bekeuringen. Agenten zagen hem rijden over de Marsdiepstraat, hij negeerde de geslotenverklaring bij het winkelcentrum. Bij zij n aanhouding bleek dat hij geen rijbewijs had en ook nog onverzekerd rondreed. Dit leverde hem in totaal drie bonnen op.

Snelheidscontrole

Wieringerwerf, vrijdag 8 juli 2011.

Op de Medemblikkerweg is tussen 15.10 en 17.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 468 passanten reden 83 personen harder dan de toegestane 80 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.

Grote verkeerscontrole

Heerhugowaard, zaterdag 9 juli 2011.

Op de Pannekeetweg is tussen 10.00 en 16.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 116 voertuigen gecontroleerd. De meeste overtredingen hadden te maken met niet goed werkende richtingaanwijzers, losbreekreminrichtingen en losliggende of uitstekende lading. Ook bleken tien personen geen kentekenbewijs te kunnen tonen. De belastingdienst was eveneens aanwezig bij de controle. Twee autos zijn in beslag genomen en de dienst heeft 2800 euro aan niet betaalde vorderingen geïnd.