Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt dronken brokkenpiloten aan

Oirschot, Maarheeze, Helmond, 10-07-2011 o De politie heeft zaterdagavond en zondag drie brokkenpiloten van de weg gehaald. De chauffeurs waren allen onder invloed van alcohol.


* Kort na middernacht wilde een 60-jarige man uit Oost West en Middelbeers met zijn auto wegrijden vanaf De Vang in Oirschot. Daarbij reed hij eerst achteruit en botste tegen een daar geparkeerde auto op. Getuigen, waaronder de 37-jarige eigenaar van de beschadigde auto, spraken daarop de automobilist aan. Die probeerde aldus de getuigen via een steegje weg te lopen. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Bij controle bleek dat zijn auto onverzekerd was, dat hij niet langer een rijbewijs bezit en onder invloed was. Bij de ademanalyse blies hij een alcoholpromillage van ruim. Na zijn aanhouding is op het politiebrueau proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
* Op de Philipseweg in Maarheeze zag de politie zondagmorgen rond 2.30 uur een auto op zijn kant in de sloot liggen. Een beschadigde lantaarnpaal lag in de berm en deze was volledig uit de grond gereden. De automobilist, een 25-jarige man uit IJsselstein, was onder invloed. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,55 en zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

* In Helmond aan de Rochadeweg stond zaterdagavond rond 22.40 uur een vrachtauto met de neus in de verkeerde rijrichting. De 40-jarige Poolse chauffeur met onbekende woon- en verblijfplaats hing over het stuur. Toen hij door de agenten werd aangesproken, weigerde hij aanvankelijk mee te werken. Uiteindelijk kon hij worden meegenomen naar het bureau en werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Nadat hij beter aanspreekbaar was en met inschakeling van een tolk moest hij een ademanalyse ondergaan. Omdat hij niet goed meewerkte werd de Officier van Justitie ingeschakeld en die legde hem een fikse geldboete en een rijverbod op.