Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding voor brandstichting

Nijmegen, 10-07-2011 o Surveillerende agenten kregen zondagmorgen vroeg, rond 05.25 uur, opdracht van de politiemeldkamer om snel naar de Oranjesingel in Nijmegen te gaan. Daar had een getuige gezien dat er vermoedelijk geprobeerd werd om brand te stichten. De agenten zagen dat er bij een woning een vuilniszak in brand stond, die wisten ze met de brandblusser uit hun dienstauto te blussen.

De vuilniszak stond naast een kliko, die tegen de woning aan stond. De politie wist het brandje klein te houden, maar als deze niet ontdekt zou zijn, hadden de gevolgen ernstiger kunnen zijn. De aangetroffen situatie is op foto vastgelegd, evenals twee andere in brand gestoken zakken. Ook die werden door agenten adequaat aangepakt.

Ter plekke spraken de politieagenten met de getuige. Aan de hand van het opgegeven signalement en andere informatie kon de politie in de omgeving een 22-jarige verdachte in zijn woning aanhouden. De Nijmegenaar is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Daar bekende hij onder invloed van drank de brandjes gesticht te hebben. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 10-07-2011 17:05 | © Regio Gelderland-Zuid |