Politie Zeeland


---

1108-2011 Aanhouding wegens belediging, Goes
Op de Grote Markt in Goes werd zondag rond 04.30 uur een 24-jarige man uit Arnemuiden aangehouden wegens belediging van een politieagent.
Agenten hadden een persoon aangesproken en bekeurd omdat hij met het bord van een horecabedrijf rond liep te sjouwen. De Arnemuidenaar bemoeide zich met het gesprek en wilde zich niet, op verzoek van de politie, verwijderen. Hij werd aangehouden toen hij één van de agenten uitschold en beledigde.

1109-2011 Motorrijder aangehouden in Terneuzen
In de Jozinastraat in Terneuzen is zondag rond 00.30 uur een 32-jarige man uit Axel aangehouden.
De politie stond in de Tholensstraat wegens een woningbrand en één van de agenten zag in Jozinastraat een motorrijder keren. Het bleek de 32-jarige man te zijn, die zonder rijbewijs op de motor reed, waarvoor hij al eerder bekeurd was. Toen de politie hem mededeelde dat daarom de motor in beslag genomen werd, reageerde de man agressief en beledigde één van de agenten. Hij werd, onder veel bemoeienis van toeschouwers, aangehouden en omdat hij zich hevig verzette werd pepperspray gebruikt. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

1110-2011 Inbreker aangehouden, Aagtekerke
Zondag rond 03.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel op een camping in Aagtekerke.
Er bleken enkele tientallen sloffen sigaretten en shag en een kassalade met meer dan 1000 euro te zijn weggenomen.
Daar ter plaatse hoorde een van de agenten het geluid van een brommer en ging kijken. Een scooter kwam recht op hem aangereden. Vlak voor de agent draaide de bestuurder de scooter en wilde wegrijden, maar hij viel. De bijrijder kwam vast te zitten onder de scooter en de bestuurder rende de bosjes in.
De bijrijder, een 22-jarige man uit Den Haag, is aangehouden en ingesloten.
Naar de bestuurder heeft men met behulp van een politiehond nog gezocht maar deze niet meer aangetroffen.
Het onderzoekt loopt nog.

---- --


---

1107-2011 Aanhoudingen wegens vernieling aan auto's , Vlissingen
Zondag tussen 02.30 en 03.00 uur werden over de gehele Nieuwe Vlissingseweg vernielingen gepleegd aan enkele tientallen, aldaar geparkeerd staande auto's.
Er werden onder meer spiegels van de auto's getrapt, auto's werden bekrast en een auto raakte beschadigd omdat één van de betrokkenen er met een fiets tegenaan klapte. In verband hiermee werden rond 03.00 uur in de Kerklaan in Vlissingen, op aanwijzing van een getuige, vier personen aangehouden. Een van hen was een 17-jarig meisje uit Oost-Souburg. Zij werd al vlug in vrijheid gesteld omdat bleek dat zij niets met de vernielingen te maken had. De andere personen betroffen drie 16-jarige jongens uit de gemeente Middelburg. Zij zijn naar Torentijd gebracht en gehoord. Eén van de drie bleek geen vernielingen te hebben gepleegd; de andere twee hebben een bekentenis afgelegd.
De politie verzoekt alle gedupeerden, die nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog bij het politiebureau in Vlissingen te doen en zo mogelijk een foto te maken van de vernielingen.