KNHS

Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs van Falsterbö 10 juli 2011


FALSTERBO (KNHS) - In de met 200.000 euro gedoteerde Grote Prijs van Falsterbö manifesteerde Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten (Mierlo) zich samen met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi TN op zeer nadrukkelijke wijze. Elf combinaties mochten van start in de tweede ronde en als zesde starter reed Van der Vleuten junior een snelle en foutloze rit, waarmee hij uiteindelijk als derde eindigde.

Leon Thijssen (Baarlo), die zich met Tyson ook voor de tweede manche had geplaatst, kreeg in de dubbelsprong even last van miscommunicatie, waardoor Tyson al na één galopsprong in de dubbel vertrok, in plaats van er twee te maken. Een val was het resultaat, waardoor Thijssen als elfde eindigde.

Het was een pittige Grote Prijs waarin Piet Raijmakers jr. (Asten) met Van Schijndel's Rascin al als tweede van start moest gaan. Ook nu weer realiseerde de combinatie, die in de landenwedstrijd afgelopen vrijdag dubbel foutloos wist te blijven, een sterk rondje. "Ik was echt goed onderweg, totdat we heel licht de bovenste paal van de insprong raakten van de dubbel die uit steilsprongen was opgetrokken, en dan is het voorbij", aldus Raijmakers.
In de laatste lijn pakte Audi's Gestion Priamus Z van Vincent Voorn (Dinteloord), na tot dan foutloos te hebben gesprongen, het bit vast, waardoor hij even stuurloos raakte en tegen een weigering en tijdfouten aanliep. Sam met Albert Zoer (Echten) realiseerde in het begin van het parcours overtuigende sprongen, maar halverwege leek het net alsof de krachten wegvloeiden en moesten zij zestien strafpunten noteren. "Verdi sprong de eerste manche zeer soeverein en kenden nergens een probleem. Ik was van plan om in de barrage een snelle ronde neer te zetten en eerlijk gezegd lukte me dat in de wending van één naar twee ook wel. Op de tweede hindernis sprong Verdi erg hoog en bokte daarna een keer. Om een springfout te vermijden op de derde hindernis, een muur, moest ik even tijd nemen om de controle weer optimaal te krijgen. Dat kostte een paar seconden en mogelijk de tweede plaats. De rit van de Fransman Patrice Delaveau met Oriënt Express was echt erg snel en die tijd had ik denk ik nu nog niet scherper kunnen zetten. VDL Groep Verdi TN is pas negen jaar en die moet nog groeien", aldus Maikel van der Vleuten, die de Zweedse Angelica Augustsson met Mic Mac du Tillard tweede zag worden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.falsterbohorseshow.com

Uitslag Grote Prijs (1.60m):


1) Patrice Delaveau (Fra) - Orient Express - 0 / 0 / 0 - 43.13
2) Angelica Augustsson (Zwe) - Mic Mac du Tillard - 0 / 0 / 0 - 44.72
3) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) - 0 / 0 / 0 - 46.97
11) Leon Thijssen (Baarlo) - Tyson (v. Numero Uno) - 0 / el 28) Piet Raijmakers jr. (Asten) - Van Schijndel's Rascin (v. Ramiro) - 9
31) Vincent Voorn (Dinteloord) - Gestion Priamus Z - 9 38) Albert Zoer (Echten) - Sam (v. Calvados) - 16