Rochdale


04 juli 2011
Bouw Amstelmeerschool Nieuwendam Noord definitief

Bestuurders van woningstichting Rochdale, schoolbestuur AMOS en stadsdeel Amsterdam-Noord ondertekenen op 11 juli een overeenkomst voor de bouw van de Amstelmeerschool.

Woningstichting Rochdale gaat deze school bouwen. De nieuwe school wordt een brede school en is onderdeel van de grootschalige vernieuwing in Nieuwendam Noord. De start is eind 2011/begin 2012. De nieuwe school komt aan de Markengouw en opent in 2013 haar deuren.

Voorzieningen in en om de school
In de nieuwe brede Amstelmeerschool zullen, naast ruimte voor onderwijs (19 leslokalen), ook een gymzaal, kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, buitenschoolse opvang en een voorschool komen. Verder komt er bij de school een speeltuin geïntegreerd met het schoolplein ter vervanging van speeltuin de Duinpan. Daarnaast zal het complex verschillende behandelkamers bevatten voor fysiotherapeuten, een huisarts, logopediste en de schooltandarts.

Ontmoeting
Omdat de Amstelmeerschool een school voor de buurt wil zijn, is er ook veel ruimte voor ontmoeting. Niet alleen wordt nagedacht over de binnenruimte, ook de buitenruimte wordt meegenomen. Speeltuin de Duinpan wordt samengevoegd met het schoolplein van de nieuwe Amstelmeerschool. "Met dit gezamenlijke initiatief is De Amstelmeerschool een belangrijke stap dichter bij een modern schoolgebouw waarin zij als volwaardige brede school aan de slag kunnen gaan. Een aanwinst voor AMOS en voor Amsterdam Noord", aldus Volgens Han Elbers, voorzitter College van Bestuur van AMOS.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, M 06 - 212 58 004 of mail ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Joram Bronwasser, communicatieadviseur. M 06 519 38 337 of mail
jbronwasser@rochdale.nl.