Bluecircle


Mooi was die tijd: de jaren '90

In de achtste aflevering van Mooi was die tijd is de familie Lutterman aanbeland in de jaren '90. Het decennium dat het meest lijkt op de tijd waarin we nu leven. Verschillen zijn er ook: internet staat nog in de kinderschoenen en computerspellen zien er nog behoorlijk amateuristisch uit.

In de jaren '90 gaat het economisch goed in Nederland. Kinderen worden steeds meer verwend en krijgen meer inspraak in het huishouden. Jelle (15), Maud (12) en Brecht (10) hebben alle drie een eigen kamer met tv, waar ze veel tijd doorbrengen. Het invullen van de leefregel dat kinderen geen tijd meer hebben voor opa en oma is dan ook geen enkel probleem. De leefregel dat ouders en kinderen over alles onderhandelen vinden ouders en kinderen heel herkenbaar: dat doen ze in 2011 ook. Opa en oma hebben er meer moeite mee. Zij vinden dat hun kleinkinderen veel te vrij worden opgevoed.

Tot slot blikt de familie terug op hun reis door de tijd. Wat hebben ze ervan opgestoken, en wat betekent dit voor hun leven in 2011?

De laatste aflevering van Mooi was die tijd wordt maandag 11 juli uitgezonden om 19.25 op Nederland 1.