Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda bewindslieden Buitenlandse Zaken, 11-17 juli 2011

Agenda minister Rosenthal

Maandag 11 juli
Minister Rosenthal houdt de openingsspeech voor de jaarlijkse conferentie van The European International Model United Nations (TEIMUN), een studentenorganisatie die studenten wereldwijd wil informeren over het werk van de Verenigde Naties.

Woensdag 13 juli
De minister ontmoet, samen met zijn Belgische collega Vanackere, vertegenwoordigers van de Transitional Council (Overgangsraad) van Libië in Brussel.

Donderdag 14 juli
Samen met premier Mark Rutte ontvangt minister Rosenthal secretaris-generaal Rasmussen van de NAVO voor een lunch in het Catshuis.

Vrijdag 15 juli
Minister Rosenthal neemt deel aan de internationale Libië Contact Groep, die bijeenkomt in Istanbul.

Agenda staatssecretaris Knapen

Maandag 11 juli
Knapen spreekt met de directeur van het Global Fund tegen AIDS, Tuberculose en Malaria over de bijdrage die Nederland levert aan de bestrijding van deze ziektes.

Dinsdag 12 juli
Knapen spreekt met de directeur van het European Centre for Conflict Prevention over de inzet van ontwikkelingssamenwerking voor veiligheid en rechtsstaat, een van de prioriteiten in het nieuwe ontwikkelingsbeleid.

Knapen spreekt met vertegenwoordigers van genderplatform WO=MEN over de rol van het thema gender in het Nederlandse ontwikkelingsbeleid.

Woensdag 13 juli
Gesprek met Jozias van Aartsen, voorzitter van de Board of Trustees van het International Institute for Communication and Development over de rol van informatie- en communicatietechnologie bij ontwikkelingssamenwerking.

Gesprek met professor De Haan van het Institute for Social Studies over de rol van kennis en Nederlandse kennisinstellingen bij ontwikkelingssamenwerking.

Knapen brengt een werkbezoek aan Oxfam Novib.

Categorieën: Internationaal

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken