Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda publieke optredens staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) - week 28

Maandag 11 juli 2011 - Werkbezoek Nij Bosma Zathe in Friesland

Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie brengt op maandag 11 juli 2011 een werkbezoek aan de proefboerderij Nij Bosma Zathe in Goutum (Friesland). Dit experimentele melkveebedrijf van Wageningen Universiteit en Research centre (Wageningen UR) levert biogas waarmee 1.100 woningen van duurzame elektriciteit en warmte worden voorzien.

Op de proefboerderij staat een biogasinstallatie waar jaarlijks ruim 1000 m3 mest wordt vergist. Bij deze vergisting komt biogas vrij. Dit gas gaat door een speciale biogasleiding naar de energie- en warmtecentrale Eco Zathe die ruim 5 kilometer verderop staat. De gasturbines in deze centrale leveren elektriciteit voor zo'n 1.100 woningen in de wijk De Zuidlanden. De warmte van de centrale gaat via een warmtenet naar de woningen en instellingen in de wijk.

De staatssecretaris bezoekt het melkveeproefbedrijf van 14:45 uur tot 15:15 uur. Het adres is Boksumerdyk 11, 9084 AA Goutum. Vertegenwoordigers van de media kunnen zich aanmelden via m.mijnlieff@minlnv.nl.

Meer informatie: Murco Mijnlieff, woordvoerder ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, 070-3784515 / 06-20013686

Woensdag 13 juli 2011 - Werkbezoek Hoeksche Waard

Op 13 juli 2011 brengt de staatssecretaris een werkbezoek aan het Nationale Landschap Hoeksche Waard. Het thema van het werkbezoek is 'het Nationale Landschap waar landbouw en natuur hand in hand gaan'.

De Hoeksche Waard is een zeer open agrarisch landschap met dijken en natuurlijke verhogingen in het polderlandschap (kreekruggen) die zorgen voor ecologische verbindingen. Na een korte rondleiding door het gebied gaat de staatssecretaris in gesprek met vertegenwoordigers van LTO, Hoeksewaards Landschap, de Rabobank, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, stichting Rietgors, Waterschap Hollandse Delta, en het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard. Na afloop van het gesprek ondertekenen deze organisaties een manifest over agrarisch natuurbeheer.

Vertegenwoordigers van de media zijn welkom bij het rondetafelgesprek en bij de ondertekening van het manifest. Het rondetafelgesprek begint om 16:30 uur op de boerderij van de heer Melissant, Westdijk 1, 3267 LV Goudswaard. Vertegenwoordigers van de media kunnen zich aanmelden via thijsvanson@minlnv.nl. Meer informatie: Thijs van Son, woordvoerder ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, 070-3784513 / 06-20013685.

Kamerdebatten

De Tweede Kamer is tot maandag 5 september met reces, zie verder www.tweedekamer.nl.

Actuele informatie

Voor een actueel nieuwsoverzicht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kijkt u op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/nieuws

U kunt het ministerie ook volgen op Twitter (@eleninieuws) en Facebook (http://www.facebook.com/MinELenI). De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft ook een eigen Facebook-pagina: http://on.fb.me/minelenistas

Categorieën: Economie, Landbouw

Bron: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie