Gemeente Leudal


Nieuws

Leudal ontvangt Bewijs van Goede Dienst 2011

De gemeente Leudal ontving onlangs een Bewijs van Goede Dienst uit handen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Dit Bewijs geeft aan dat de dienstverlening aan bedrijven in Leudal aan de eisen van deze tijd voldoet.

Die eisen zijn gebaseerd op de tien belangrijkste ondernemerswensen. Het gaat o.m. over klanttevredenheid, de afhandeltermijnen, de beleving van het toezicht en de actualiteit van de gemeentelijke informatie.

Ook verbeterpunten
Ondanks het feit dat de dienstverlening aan bedrijven volgens het Ministerie ruim voldoet, heeft wethouder Vogels ook een aantal verbeterpunten in ontvangst mogen nemen. De belangrijkste opgave is, om intensiever met bedrijven te overleggen in de fase dat de plannen nog worden ontwikkeld. Door als gemeente vóóraf betrokken te zijn in de planvorming, kan er door zowel de bedrijven als de gemeente beter worden ingespeeld op mogelijkheden. Met die verbeteracties gaat de gemeente Leudal de komende twee jaar aan de slag. Het gevoel van partnerschap tussen gemeente en bedrijven moet versterkt worden en uiteraard moet beter overleg vóóraf leiden tot minder afwijzingen bij de afhandeling.

Nog betere en efficiëntere dienstverlening
Leudal heeft de dienstverlening aan bedrijven én burgers hoog in het vaandel staan. Leudal gaat ook intern aan de slag om door een betere en efficiëntere manier van (samen) werken een beter dienstverlening aan burgers en bedrijven te bieden. Belangrijk is bijvoorbeeld ook het niet langer opvragen van bewijsstukken die niet wettelijk verplicht zijn.

Het verbeterplan van het project Bewijs van Goede Dienst is beschikbaar bij de gemeente Leudal.