Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 11-07-2011

Vonken vlogen er vanaf

VINKEVEEN Een automobilist ging er aan het begin van de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli voor de politie vandoor, daarbij vlogen de vonken er vanaf.

Rond 00.15 uur zagen agenten een automobilist op de Baambrugse Zuwe rijden. Zij zagen dat de bestuurder geen gordel droeg. De automobilist zag hen kennelijk ook en ging er volgas vandoor. De agenten gingen achter hem aan en zagen dat hij met een snelheid van 110 km/u over de Herenweg reed. De agenten gaven hem een stopteken en deden hun zwaailicht en sirene aan. Ondanks dat zette de verdachte zijn vlucht voort. Hij minderde geen snelheid bij verkeersdrempels, waardoor de vonken van de onderkant van de auto vlogen. Ook op de Kerklaan vloog hij over de verkeersdrempels, met weer een vonkenregen tot gevolg. De verdachte had de nodige moeite zijn auto onder controle te houden. Hij botste uiteindelijk op de Pijlstaartlaan tegen een paal, waarna de agenten de verdachte, een 56-jarige man uit Warnsveld, aanhielden. Hij was niet gewond geraakt.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 770 ug/l, 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Moeder bedreigd

MAARSSEN Een vrouw werd op zondag 10 juli meerdere malen met een mes bedreigd.

Rond 17.20 uur werd in Bloemstede bij de woning van een vrouw aangebeld. Zij deed de voordeur open en zag een jongen voor de deur staan. Hij vroeg of haar zoon thuis was. Toen zij daar ontkennend op antwoordde, trok hij een mes en bedreigde haar. Zij gooide direct de voordeur dicht, waarop hij tegen de deur schopte en er vervolgens vandoor ging. De politie werd gewaarschuwd, maar de agenten troffen de verdachten niet meer in de omgeving aan. Bij contact met de zoon, bleek dat hij een conflict met de verdachte had.

Rond 22.25 uur stond de verdachte weer voor de deur. De vrouw deed niet open, maar sprak hem vanaf de eerste verdieping. De verdachte toonde weer het mes en uitte doodsbedreigingen.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Den Haag, aan. Hij bleek echter geen mes meer op zak te hebben. Met een politiehond werd in de directe omgeving naar het mes gezocht, waarbij de hond het mes opspoorde. Het werd in beslag genomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte van bedreiging.

Schipper met te veel op

LOENEN AAN DE VECHT Een schipper bleek op zondagmiddag 10 juli te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Rond 16.50 uur kreeg de politie de melding dat een schipper met een zwarte sloep te hard over de Vecht zou varen. Een agent ging ter plaatse en zag de sloep ter hoogte van het viaduct bij Oostwaard varen. Hij wenkte de schipper, een 60-jarige man uit Utrecht, naar de kant. Hij ontkende te hard te hebben gevaren. De agent rook echter wel een alcohollucht bij hem. Uit de blaastest bleek dat de Utrechter te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies hij 330 ug/l, anderhalf keer de wettelijke limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg vaarverbod van twee uur.