Gemeente Lingewaal


Start onderzoek woningvoorraad Lingewaal

De gemeente Lingewaal en woningcorporatie KleurrijkWonen zijn gestart met een gezamenlijk project met de titel âVerkennen Opplusmogelijkheden Lingewaalâ. Het project wordt begeleid door Bloeii Advies & Ontwikkeling BV. De provincie Gelderland stelt hiervoor subsidie beschikbaar.

Opplussen
Doel van het project is om te achterhalen hoe het is gesteld met de huurwoningen in de gemeente Lingewaal. Het gaat hierbij om zaken als de toegang tot de woning, het gebruik van de woning, veiligheid en gemak. De term âopplussenâ verwijst naar het verbeteren van bestaande woningen en woongebouwen, zodat het mogelijk wordt dat mensen tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen blijven wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving.

Inspecties
In de zomermaanden wordt de woningvoorraad in de gemeente Lingewaal in kaart gebracht. In alle kernen zijn een aantal woningen geselecteerd, die in de periode juli â september bezocht en geïnspecteerd worden. De bewoners van de betreffende woningen hebben onlangs een informatiebrief ontvangen of ontvangen deze binnenkort. De woninginspecties worden uitgevoerd door vrijwilligers, verbonden aan het Seniorenplatform (waarin de ouderenbonden PCOB en ANBO samenwerken).

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Leonie Huibers, adviseur bij Bloeii Advies & Ontwikkeling. Zij is per e-mail bereikbaar op l.huibers@bloeii.com of per telefoon: (0345) 633867.