Adviesbureaus ProCensus en UDM treden toe tot de BK Groep

Persbericht van BK Groep

Velserbroek, 11 juli 2011 - De adviesbureaus ProCensus en UDM treden toe tot de BK Groep. Daardoor ontstaat een advies- en ingenieursbureau met bijna 300 werknemers, vijftien vestigingen en een omzet van circa 30 miljoen euro. De BK Groep verwerft alle aandelen van UDM en 60% van de aandelen van ProCensus. De resterende 40% wordt binnen twee jaar overgedragen.

De BK Groep (130 werknemers, hoofdkantoor in Velserbroek en vestigingen in Houten, Joure, Capelle aan den IJssel en Curacao) wil uitgroeien tot een toonaangevend landelijk ingenieursbureau en was op zoek naar branchegenoten met wie deze ambitie kan worden waargemaakt. Dat zijn uiteindelijk UDM en ProCensus geworden. UDM is een onafhankelijk milieuadviesbureau met 65 werknemers dat vooral veel bodemwerk doet en vestigingen in Dordrecht, Elst, Udenhout en Zoetermeer heeft. ProCensus (gevestigd in Hoorn, Den Helder, Apeldoorn, Drachten en Schijndel) houdt zich bezig met o.a. inrichting en beheer van de openbare ruimte en biedt werk aan 90 mensen.

Volgens Bert Zijl, directeur van de BK Groep, kan dankzij het samengaan een potentieel aan nieuwe opdrachtgevers worden aangeboord: "We zullen makkelijker zelfstandig inschrijven op grote aanbestedingen waarvoor met name overheden een omzetgrens van 20 miljoen euro hanteren. In de oude situatie lag onze omzet op 13 miljoen euro en die gaat nu naar minstens 30 miljoen euro. Daardoor maken we meer kans op grote projecten. Ook kunnen we de kosten van onze inkoop en overhead verlagen en ons dienstenpakket verbreden."

Vertrekkend UDM-directeur Jaap van der Bom is positief over het samengaan: "De nieuwe organisatie staat garant voor de continuïteit van ons bedrijf en maakt het mogelijk onze marktpositie te versterken. We kunnen elkaars netwerken en kennis optimaal benutten."

Directeur Frans Latjes van ProCensus verwacht dat de integratie het bereik sterk zal verbreden. "Onze nieuwe organisatie richt zich vooral op de inrichting en het beheer van de openbare ruimte, van planfase tot en met realisatie. Het dienstenpakket is als gevolg van het samengaan prachtig aangevuld."

De komende maanden wordt de nieuwe organisatie van de BK Groep stapsgewijs aangepast. Directeur Bert Zijl verwacht dat het samengaan voor een extra impuls zorgt die o.a. tot 10% meer werkgelegenheid leidt.

Links:
http://www.bkgroep.nl



Razende Robot Reporter