Politie Drenthe

Maandag 11 juli 2011

Provincie Drenthe, 11-07-2011

Beschonken bestuurder aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Zondagavond heeft de politie een 37-jarige automobilist uit Nieuw-Amsterdam aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man zonder autogordel rijden op de Bedrijvenweg. Hierop werd de man staande gehouden. Bij controle bleek dat de man eveneens te veel alcohol had gedronken. Hij blies later bij de ademanalyse 730 ug/l. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie onderzoekt mishandelingen

HOOGEVEEN Zondagmiddag is een 14-jarig meisje uit Hollandscheveld op de Hoofdstraat mishandeld. Zij was daar met een andere jongen, toen zij ter hoogte van de Etos werd aangesproken door een groep leeftijdsgenoten. Zij werd daarna door een meisje meerdere malen geslagen, waardoor ze op de grond viel. Het meisje werd te hulp geschoten door voorbijgangers waarna de groep zich uit de voeten maakte. Het meisje heeft aangifte gedaan. Er is een onderzoek ingesteld.

EMMEN Zondagavond is een 13-jarige jongen uit Emmen mishandeld door twee jongens. De 13-jarige jongen werd op de Vosackers van zijn fiets getrapt door een jongen, waarna zijn metgezel hem een vuistslag tegen zijn gezicht gaf. Het tweetal ging er vervolgens vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Politie controleert verkeer

DRENTHE De politie controleert het verkeer op maandag 11 juli middels een radarcontrole in de omgeving van Assen. Op woensdag 13 juli wordt het verkeer in de omgeving van Emmen gecontroleerd op alle speerpunten; draagplicht van helm en gordel, snelheid, rijden door het rode verkeerslicht en het gebruik van alcohol in het verkeer.