KNHS

Adelinde is nummer één van de wereld
11 juli 2011
Adelinde Cornelissen - Parzival

ERMELO (KNHS) - In de vrijdag door de FEI gepubliceerde Ranking voor Dressuurruiters heeft Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Jerich Parzival de eerste positie overgenomen van de niet meer existerende combinatie Edward Gal (Harskamp) met Moorlands Totilas. Alhoewel niet meer bestaand, komt deze combinatie nog steeds in de FEI Ranking voor en neemt de tiende plek in. Ook Matthias Alexander Rath komt met Totilas voor in deze Ranking en zij staan 166ste. Daardoor is Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Nadine nu de tweede Nederlandse combinatie, op de 17de plek.

Gal staat met Sisther de Jeu 22ste en Minderhoud met I.P.S Tango 25ste. Christa Laarakkers (Winschoten) is opgeklommen naar de 31ste plek en Sander Marijnissen (Wijdewormer) staat op plek 32. Jenny Schreven (Weert) staat op de 45ste plaats.

Na Adelinde Cornelissen komt de Britse Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris op de tweede plaats, gevolgd door de Duitse Ulla Salzgeber met Herzruf's Erbe. In de FEI Ranking neemt Isabell Werth de vijfde, de zevende en de negende plaats in met Warum Nicht, Satchmo en El Santo.

Ook in de WBFSH (Wold Breeding Federation of Sport Horses) Ranking staat Adelinde Cornelissen op de eerste plek, maar nu gevolgd door Ulla Salzgeber met Herzruf's Erbe, terwijl de KWPN goedgekeurde hengst Watermill Scandic HBC met Patrik Kittel derde staat. Satchmo, El Santo en Warum Nicht met Werth nemen in deze volgorde de plaatsen vier, vijf en zes in. Mistral Hjoris - in de FEI ranking tweede - staat in deze ranking op de 78ste plek. Exquis Nadine vinden we in hier op de elfde plek en dat is één plaatsje hoger dan Sisther de Jeu. IPS Tango vinden we op de 15de plek en Moedwill van Sander Marijnissen staat op de 21ste plek. En dat is één positie hoger dan Divoza Horseworld Ovation van Christa Laarakkers.

Het KWPN neemt bij de dressuurpaarden de leidende positie in met zes paarden bij de eerste 21. Het KWPN met 11.668 punten wordt gevolgd door het Hannoveraanse Stamboek, dat zes paarden bij de eerste 42 heeft en daardoor staat op een punten totaal van 10.002. Het Oldenburgse Paardenstamboek neemt de derde positie in.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie:
http://search.fei.org/Search_Centre/Ranking/Pages/Search.aspx?rankingCo de=D_WR
http://www.wbfsh.com/files/Dressage_Horses_Rankings_03.pdf

Foto: Adelinde Cornelissen met Parzival door: www.melissen.net