KNHS

Gerco Schröder met 13de plek beste Nederlander in Rolex FEI Ranking 11 juli 2011
Gerco Schroder - New Orleans

ERMELO (KNHS) - Gerco Schröder (Tubbergen) is in de Rolex FEI Ranking van de vijftiende naar de dertiende plek gestegen en is daarmee de beste Nederlandse springruiter. Ook Jeroen Dubbeldam (Weerselo) is twee plaatsen geklommen en neemt nu de 17de positie in. Harrie Smolders (Hooge Mierde) staat op de 23ste plek, na op de vorige lijst nog 25ste te hebben gestaan. Marc Houtzager (Rouveen) is zes plaatsen gezakt en staat nu dertigste, terwijl Eric van der Vleuten (Mierlo) vijf plaatsen zakte en nu de 33ste positie inneemt. Leon Thijssen (Baarlo) zakte van de 42ste plek naar de 46ste klassering, terwijl Albert Zoer (Echten) wist op te klimmen van de 51ste plaats naar de 49ste plek.

Daardoor heeft Nederland nu zeven ruiters in de top vijftig, die onveranderd wordt aangevoerd door de Olympisch kampioen Eric Lamaze uit Canada, voor de Franse Europees Kampioen Kevin Staut, terwijl de Amerikaan McLain Ward opklom naar de derde plek.

Kijken we naar de Ranking zoals die gepubliceerd werd op 9 juni 2011 en die gebaseerd is op de prestaties van de combinatie ruiter en paard, dan staat BMC Van Grunsven Simon op de tweede, plaats achter Taloubet Z van Marco Kütscher, terwijl Hickstead met Eric lamaze derde staat. Daarmee heeft het KWPN, het Nederlandse Warmbloed Paardenstamboek, de eerste drie plaatsen in handen.

Eurocommerce New Orleans van Gerco Schröder staat negende en VDL Groep Utascha SFN van Eric van der Vleuten neemt de 14de positie in. Tyson van Leon Thijssen staat 18de en Regina Z van Harrie Smolders staat 21ste. Met zes KWPN paarden bij de eerste 17 in de Ranking gaat het KWPN aan de leiding, met een puntentotaal van 6105 p., voor het Holsteinse Paardenstamboek, dat op 4337 punten staat en op de derde plaats vinden we het het Belgisch Warmbloed Paardenstamboek met 4255 p.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie:

http://search.fei.org/Search_Centre/Ranking/Pages/Search.aspx?rankingCo de=S_WR

http://www.wbfsh.com/GB/Rankings/WBFSH%20rankings/2011.aspx

Foto: Gerco Schroder met New Orleans door: www.melissen.net