Provincie Noord-Holland

Nieuwe website Jongerenbeweging TheMovement

11 juli 2011 -

Sinds 2009 heeft een aantal jongeren de handschoen opgepakt en werken zelf aan een positieve beeldvormingscampagne voor jongeren. Dit is hun antwoord op overwegend negatieve aandacht voor jongeren in beleid en media.

Met de Movementbus gaan zij op zoek naar jongeren die opvallen door hun talent, hun initiatief of die op eigen wijze negatieve jongerenmythe`s op positieve wijze ontzenuwen. TheMovement maakt verslag in beeld, geluid en/of tekst van deze positieve verhalen en brengt deze onder de aandacht via www.themovementbus.nl. Recent hebben zij de vormgeving en opzet van de site geactualiseerd om de doelgroep nog beter aan te spreken.

Uit GGD-cijfers blijkt dat zo`n 20% van de jongeren in de leeftijd 12-17 worstelt met zijn zelfbeeld en identiteit. Aangetoond is dat juist dan een omgeving die negatief is over jongeren bij een deel van die jongeren negatief gedrag en zelfbeeld uitlokt.

Mede op verzoek van gemeenten heeft de provincie daarom TheMovement geholpen om op gang te komen. Dit jaar staat de beweging voor het eerst op eigen benen. Dat kunnen ze alleen maar blijven doen als ze genoeg opdrachten of financiële partners aan zich weten te binden.

Bekijk de nieuwe website www.themovementbus.nl en neem contact op met TheMovement. Laat u verrassen hoe zij zich kunnen inzetten om de effecten van uw jeugdbeleid of organisatie te vergroten.
---