Hoefnet

Nieuws

Mooie jubileumwedstrijd in Heijenrath- met video

11-07-2011

Driving Event Zuid Limburg in Heijenrath vierde afgelopen weekend met een mooie wedstrijd haar vijfjarig jubileum. Ondanks de wisselende weersomstandigheden waarbij hevige regenbuien en warm zomerweer elkaar afwisselden was het publiek met name op de marathondag in grote getale aanwezig om de verrichtingen van de 100 deelnemers te volgen.

Thuiswedstrijd

Yvonne de Ruyter won de enkelspan ponyrubriek voor de Fransman Baptiste Dubrulle en Martha Zuiderent.

Woutera van de Kamp won mede dankzij een razendsnelle marathon de tweespan ponyrubriek. Manon van Kasteren werd tweede, voor Henny Tadema.

Voor Marcel de Vries uit Eygelshoven was Heijenrath een thuiswedstrijd en hij pakte dit voordeel. Marcel bleef in alle onderdelen vader en zoon Van de Kamp de baas.

Debutant

Voor zowel de enkel-als de tweespan paarden was Heijenrath een kwalificatiewedstrijd voor de komende Wereldkampioenschappen. Bij de enkelspannen ging de eindoverwinning naar Christiaan Provoost, die zowel de dressuur als de vaardigheid won. Klasse 4 debutant Wilbrord van den Broek werd tweede met Oscar. Jacqueline de Groot won de marathon.

Geen marathon

Gerard Leijten reed een schitterende dressuurproef met de paarden van Janneke ten Brinke en schreef ook de vaardigheid op zijn naam. Met de laatste observatiewedstrijd voor de tweespannen in Beekbergen in het vooruitzicht meldde Leijten zich af voor de marathon, die op naam werd geschreven door Harrie Verstappen. Na de tweede plaats in de dressuur won de regerend Wereldkampioen ook het totaalklassement met ruime voorsprong op Eric Couwenberg en Carlo Vermeulen, die sterk tweede werd in de marathon.

Goede basis

Ton Monhemius heeft momenteel een goede basis met zijn vierspan en bleef in alle onderdelen de concurrentie voor. De Duitser Andreas Wintgens werd tweede, voor Piet de Ronde en Ad Aarts, die met een Lipizzanervierspan van een van zijn cliënten uitkwam. Edwin van der Graaf reed voor het eerst sinds eind 2008 weer in de klasse 4 met een vierspan bestaande uit drie Lusitano's en een Lipizzaner waarvan hij er drie in eigendom heeft. Het jonge span moet nog veel ervaring opdoen waardoor Edwin als tiende eindigde in het 11 deelnemers tellende veld.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's: Rinaldo de Craen

Video's

Bekijk de videobeelden van Heijenrath via het YouTube kanaal van Hoefnet.

Zie het origineel