Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.55 uur

Utrecht, 11-07-2011

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op zondagmiddag ontstond een aanrijding tussen twee fietsers.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen twee fietsers op de kruising van de Koningsweg met de Mereveldseweg. Een 60-jarige man uit Utrecht reed over de Mereveldseweg, komende uit de richting van Houten. Een 34-jarige man uit Houten reed over de Koningsweg, komende vanuit Bunnik, en wilde de Mereveldseweg oprijden. Op de kruising ontstond de aanrijding, waarbij de Houtenaar voor controle naar het ziekenhuis werd gebracht.

Invordering rijbewijs

UTRECHT Het rijbewijs van een man werd op zondagochtend ingevorderd, omdat hij reed terwijl hij een rijverbod had.

Rond 07.20 uur zagen surveillerende agenten een automobilist rijden over het Zandpad. Ze besloten de man te controleren, dus hij moest blazen. Toen bleek dat de 48-jarige man uit Garderen te veel gedronken had. Hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 465 ug/l uit, waardoor de man een proces-verbaal kreeg en een rijverbod van vier uur.

Later in de ochtend, omstreeks 11.05 uur, kreeg de politie de melding dat de man opnieuw in zijn auto was gestapt op het Zandpad en in de richting van de Marnixlaan was gereden. Agenten gingen ter plaatse en zagen hem rijden op de Kardinaal de Jongweg. Daar gaven zij hem een stopteken. Vervolgens hielden zij hem aan voor het rijden tijdens een rijverbod. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op zondagochtend ontstond een eenzijdige aanrijding, waarbij vier mannen gewond raakten.

De politie kreeg rond 07.55 uur een melding van een aanrijding op de Rijksweg A12, op de afrit De Meern. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een auto door de vangrail was gereden en vervolgens op de zijkant in de berm terecht gekomen was. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Ook kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter. In de auto zaten vier mannen in de leeftijd van 23 t/m 26 jaar uit Leidschendam, Den Haag en Zoetermeer. Drie van de vier inzittenden waren bij kennis. De vierde persoon was niet aanspreekbaar. Alle vier werden zij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, drie van hen zijn inmiddels weer ontslagen. De 26-jarige man uit Zoetermeer is opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft bloed afgenomen bij de bestuurder, 23 jaar en afkomstig uit Den Haag, om te kijken of er alcohol in het spel was. De aanrijding is in onderzoek.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een man moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij had gereden onder invloed van drugs.

Surveillerende agenten troffen omstreeks 10.35 uur op het Zandpad een auto met draaiende motor aan, die met zijn voorkant tegen een paal stilstond. De bestuurder lag te slapen. Voor de zekerheid is hij door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man verklaarde onder invloed van drugs te zijn. Het rijbewijs van de 35-jarige man uit Utrecht werd ingevorderd. In de auto van de man werd een ponypack en een mes aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.