Scania


vrijdag 8 juli 2011 10:28

Nieuwe drie-assige Scania bakwagen voor VORM Bouw

Breda, 8 juli 2011 - VORM Bouw uit Papendrecht heeft onlangs een nieuwe Scania R 420 LB 6x2*4 bakwagen in gebruik genomen, het gaat hier om een bakwagen met gestuurde naloopas welke is voorzien van de 420 pk Euro 5 EEV motor. Deze motor voldoet aan de zwaarste uitlaatgas emissies die we momenteel kennen. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Alblasserdam.

VORM Bouw heeft bewust gekozen voor de nieuwe Scania G420 met EEV motor Vergroot foto

De nieuwe Scania is voorzien van een comfortabele CG19 slaapcabine. Een dodehoek en achterzicht camerasysteem zorgt voor de nodige veiligheid van chauffeur en medeweggebruikers. Tevens is deze Scania uitgevoerd met een 2-pedaals Opticruise versnellingsbak. De bakwagen is af-fabriek in de bedrijfskleuren van VORM Bouw gespoten middels het unieke Multi Color Concept (Scania MCC). Achterop het chassis is een TCVT gekeurde HIAB auto laadkraan gemonteerd, welke het laden en lossen van zowel de voorwagen als de aanhanger gemakkelijk maakt.

De kraan is uitgevoerd met het steunpoot beveiligingsysteem VSL 3, zodat deze altijd de maximale kraancapaciteit beschikbaar heeft. In relatie met het automatisch op- en aftoeren van de motor en het op afstand kunnen starten en stoppen levert dit de meest milieuvriendelijke combinatie op. De laadbak is in onderling overleg met VORM Bouw gebouwd door Bunk uit Barendrecht. Het ladingzekerings systeem is door de onderlinge samenwerking tussen Bunk en VORM Bouw tot stand gekomen. VORM Bouw heeft voor Scania kozen vanwege de schone EEV motor en de goede bereikbaarheid van de nieuwe vestiging in Alblasserdam.

VORM Bouw is ontstaan omstreeks 1919 en is uitgegroeid tot een van de 25 grootste bouw- en projectontwikkelaars van Nederland. Totaal zijn er ruim 280 medewerkers in dienst. VORM Bouw is gespecialiseerd in onderhoud - service, utiliteitsbouw, renovatie, project & gebiedsontwikkeling, design & construct. Hoog in het vaandel staan integriteit, veiligheid en aandacht voor het milieu, welke tot uitdrukking komen in de Certificaten VCA, KSV,FSC en Klantgericht bouwen. Ook het transportmateriaal sluit hier dus bij aan, met de keuze voor de Scania met EEV motor.