Gemeente Millingen


Veteranen bij elkaar in Groesbeek

Veteranen voor de camera

Op woensdag 29 juni tussen 15.00 en 17.30 uur troffen veteranen uit Millingen, Groesbeek en voor het eerst ook Ubbergen elkaar in het gemeentehuis van Groesbeek ter gelegenheid van Veteranendag. Burgemeester Schuurmans sprak de veteranen en hun gezelschap toe namens de drie gemeenten. Locoburgemeester Spaan van Groesbeek en burgemeester Wilbers van Ubbergen waren eveneens aanwezig.

Burgemeester Schuurmans:"Veteranen zijn geen oud werknemers op een gezellige reünie, veteranen zijn mensen die een belangrijke beslissing in hun leven hebben genomen, vrijwillig als beroepsmilitair of gedwongen tijdens dienstplicht. De beslissing om iets voor de samenleving te doen op een vaak risicovolle plek en wijze. Dáárom zijn we ook hier bij elkaar!"

Directeur Wiel Lenders van het Bevrijdingsmuseum 1940-1945 was uitgenodigd om een lezing te verzorgen voor de veteranen. Centraal in zijn betoog stond de vraag hoe het toch komt dat stukjes belangrijke oorlogsgeschiedenis, zoals hier bijvoorbeeld in het Rijk van Nijmegen, zo vaak in de vergetelheid raken.