Reaal


Daviscuppauze voor Siemerink & Co

Utrecht, 11 juli 2011

Daviscuppauze voor Siemerink & Co

Voor Jan Siemerink & Co is het Daviscuptennis dit jaar voorbij. Helaas slaagde het REAAL Nederlands Davis Cup Team er niet in om terugkeer naar de Wereldgroep in 2012 veilig te stellen. Volgend jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Met als inzet: promotie naar de Wereldgroep in 2013.

Lange reis

Op vrijdag sloot de Nederland de 1e dag van het sleutelduel tegen Zuid-Afrika met een remise af. Nadat het duo Sijsling-Huta Galung op zaterdag de dubbelpartij had verloren, kwam de druk zondag op de schouders van Robin Haase te liggen. In zijn enkelpartij moest hij afrekenen met de hoogst geplaatste Zuid-Afrikaan, Kevin Anderson. Helaas lukte dat niet. Robin leek het tij te keren in de gewonnen 2e set maar zag de nr 35- van-de-wereld er toch vandoor gaan met de 3e en 4e set. Haase reageerde teleurgesteld: 'Het is natuurlijk hartstikke zonde. Je wilt naar die wereldgroep en dan is het heel zuur dat je zo'n lange reis maakt en met 3-1 verliest.'

Tijd voor thuiswedstrijd

In oktober 2011 vindt de loting plaats voor de volgende wedstrijd. Deze staat gepland voor een weekend in februari 2012. Na een serie van 3 uitwedstrijden hopen alle Nederlandse tennisfans natuurlijk op een thuiswedstrijd. De laatste keer dat Nederland thuisspeelde was in mei 2010. Ondanks de uitbundige sfeer op de tribunes in Zoetermeer verloor Nederland die wedstrijd met 1-4.