Woningcorporatie Ymere

Opening bedrijfsverzamelgebouw De Coppel

11-7-2011

De gerenoveerde garage De Coppel in de wijk Landlust in Amsterdam-West biedt kleinschalige bedrijfsruimte aan negen startende ondernemers en ZZPers uit de buurt.

Op woensdag 13 juli is de feestelijke opening van bedrijfsverzamelgebouw De Coppel in de wijk Landlust in Amsterdam-West. De oude garage aan de Coppelstockstraat 50 is gerenoveerd en biedt nu kleinschalige bedrijfsruimte aan negen startende ondernemers en ZZPers uit de buurt.

Verbinding tussen locale ondernemers
In het kader van de wijkaanpak investeert Ymere samen met het stadsdeel in de lokale economie van de wijk Landlust in Amsterdam-West Eén van de initiatieven is het ontwikkelen van een bedrijfsverzamelgebouw volgens een zogeheten satellietmodel. Dit betekent dat het gebouw centraal in de wijk ligt, voorzieningen biedt voor lokale ondernemers die vanuit huis werken en een verbinding legt tussen lokale ondernemers. De Coppel is volgens dit principe opgezet.

Ondernemersnetwerk
De Coppel heeft een algemene ruimte die gebruikt kan worden als professionele vergader- en presentatieruimte of als flexibele werkplek. Ondernemers uit de buurt die vanuit huis werken maar af en toe ergens anders willen werken of een representatieve ruimte zoeken voor het ontvangen van klanten kunnen hier terecht. Daarnaast biedt De Coppel een praktisch ondernemersnetwerk. Ondernemers kunnen lid worden van De Coppel-groep
op Facebook en kunnen deelnemen aan workshops en vrijdagmiddagborrels in De Coppel.

Stimulans voor ondernemers
In de verslechterde economische situatie in Nederland zijn investeringen in werk, wijkeconomie en ondernemerschap urgenter dan ooit. Ymere stimuleert daarom startende ondernemers door te voorzien in kleinschalige en betaalbare bedrijfsruimtes. Daarnaast ondersteunt Ymere gevestigde en nieuwe ondernemers in winkelstraten. Zo gaan op 18 juli de deuren open van restaurant Van de Buurt in de Gerard Callenburgstraat nr.1 in Landlust.