Gemeente Coevorden

verkeer

Cursus scootmobiel voor meer zelfvertrouwen in verkeer

maandag 11 juli 2011

In samenwerking met het Wmo-loket van de gemeente Coevorden organiseert Veilig Verkeer Nederland een scootmobielcursus. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte en deelname is gratis.

In Nederland zijn meer dan 100.000 scootmobielgebruikers. Uit onderzoek blijkt dat zo'n 30 % van hen zich vaak onzeker voelt bij deelname aan het verkeer. Zij hebben moeite met de beheersing van hun scootmobiel of zijn angstig voor obstakels op de weg, zoals fietsen of reclameborden. In de cursus leren ze hier mee om te gaan. Deelnemers raken op een plezierige, leerzame en aangename manier vertrouwd met de geldende verkeersregels en het besturen van de scootmobiel.

Gratis cursus
Bijna alle eigenaren van een scootmobiel in de gemeente Coevorden hebben een uitnodiging gekregen om een gratis scootmobielcursus bij te wonen. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen: * een theorieles van ongeveer een uur;
* voertuigbeheersing met een groep van ongeveer 5 scootmobielgebruikers tegelijk onderdeskundige begeleiding, waarbij ook technisch zaken aan bod kunnen komen;
* een rit op de openbare weg c.q. in het winkelgebied voor het oefenen in de praktijk;
* een evaluatie van de rit.

De cursussen worden gehouden op woensdag 17 augustus 2011 in het Atrium van het Bastion in Coevorden en op donderdag 18 augustus 2011 in het Ellertsveld in Schoonoord.

Informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met het Wmo-lokat van de gemeente Coevorden, mevrouw S. Schrandt, telefoon 14 0524 of met de heer Elzer van Veilig Verkeer Nederland, afdeling gemeente Coevorden, telefoon (0591) 381581. Met hen kunt u ook contact opnemen als u geen brief heeft ontvangen, maar wel mee wilt doen aan de cursus.