Veilig Amsterdam

keurmerk_veilig_ondernemen

---

Rozengracht krijgt Keurmerk Veilig Ondernemen

11 juli 2011

De Rozengracht krijgt het Keurmerk Veilig Ondernemen.Het winkelgebied krijgt het keurmerk omdat er structurele maatregelen op het gebied van op inbraak-, overval- en brandpreventie en beveiliging zijn genomen. Op 12 juli ontvangen vertegenwoordigers van ondernemersvereniging De Rozengracht, de brandweer, de politie en stadsdeel Centrum het bijbehorende certificaat en Keurmerk uit handen van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Veilig ondernemen

De ondernemers werken samen met Stadsdeel Centrum, de politie, de brandweer en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel aan projecten om van de Rozengracht een schonere, veiligere en aantrekkelijkere winkelstraat maken. De afgelopen periode is geïnvesteerd in een veiligheidsscan inclusief beveiligingsmaatregelen, een winkeltoegankelijkheidsproject, nieuwe bestrating, een meldkaart met belangrijke telefoonnummers voor de ondernemers in geval van nood, handhavingsacties tegen fietsers op de stoep en het regelmatig opschonen van de straat onder andere door het actief verwijderen van fietswrakken. Daarnaast wordt gewerkt aan het tegengaan van graffitioverlast en zwerfafval en wordt door middel van betere coördinatie en timing van de ophaaltijden van het huis- en bedrijfsafval op de Rozengracht de overlast van vuil in de straat aangepakt.

Uitreiking Keurmerk

Tijdens de uitreiking zal bijzondere aandacht geschonken worden aan het project winkeltoegankelijkheid dat op de Rozengracht is gestart. Spelers van het Nationaal rolstoelbasketbalteam Marc de Hond, Edwin Schalkx en Paul Toes zullen aanwezig zijn om het belang van goede winkeltoegankelijkheid te benadrukken. Stadsdeel Centrum geeft de oprijplaten in bruikleen voor de ondernemers, zodat de winkels ook voor mensen met rollators, rolstoelen kinderwagens en leveranciers goed toegankelijk zijn.

Rozengracht

De Rozengracht is een bijzondere Amsterdamse winkelstraat, midden in het hart van de Jordaan. In het winkelgebied bevinden zich meer dan honderd winkel- en horecazaken. Op het gebied van mode en design zijn hier winkels gevestigd die uniek zijn voor Nederland. Naast winkelstraat is de Rozengracht ook een van de belangrijke verkeersaders van de stad. Het drukke verkeer, de vele bezoekers en fietsers zorgen naast een levendige en gezellige sfeer, maar ook voor overlast in de openbare ruimte.

Meer informatie

Keurmerk Veilig Ondernemen

---