Gemeente Echt-Susteren


Uniforme leiding voor brandweer

Luc Hanssen, brandweercommandant van Echt-Susteren, wordt per 15 juli 2011gedetacheerd naar Roermond. Vanuit Roermond wordt de leiding gedeelteijk naar Echt-Susteren gedetacheerd. Op deze manier komt de gehele brandweer binnen het district Roermond onder een uniforme leiding te staan. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het operationele gedeelte van de gemeenschappelijke regeling, brandweer district Roermond.

Â

De brandweer functioneert dan als één brandweer voor het gehele district (Roermond, Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen ). Rene van der Valk wordt de districtscommandant en Luc Hanssen wordt in het district plaatsvervangend districtscommandant. Door de wisseling kunnen de brandweercommandanten van Roermond en Echt-Susteren de samenwerking tussen Roermond, Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen verder uitwerken. De brandweerlieden (beroepspersoneel en vrijwilligers) blijven vallen onder de arbeidsvoorwaarden van

de eigen gemeente. Om de belangen van al het personeel binnen het district te behartigen wordt een BOR (bijzondere OndernemingsRaad) opgericht met een vertegenwoordiging van de OR'en van alle vier de gemeenten.

Â

Het volgend doel is de regionalisering van de brandweer. Voor regionalisering van het

brandweerdistrict staat 1 januari 2013 gepland.

Â

Â