LIOF


Inschrijving open voor MKB L1mburg Innovatieprijs

MAASTRICHT, 7 juli 2011 - In het najaar wordt voor de zevende keer de MKB L1mburg Innovatieprijs uitgereikt. De inschrijving is nu geopend. Bedrijven kunnen zelf inschrijven of kunnen worden voorgedragen door derden, zoals banken, accountants, gemeenten of adviesbureaus. Inschrijven is mogelijk tot 1 augustus 2011 via www.mkblimburginnovatieprijs.nl

De MKB L1mburg Innovatieprijs is bedoeld voor bedrijven of zelfstandigen die zich onderscheiden vanwege doorzettingsvermogen, creativiteit en gedurfd innoverend optreden. De innovatie kan een nieuw product zijn, maar ook procesinnovatie of een innovatieve andere manier van werken komen in aanmerking. Bij de beoordeling let de jury ook op onderscheidende prestaties op het gebied van product/markt, personeels- en kwaliteitsbeleid, werkgelegenheid en imago.

Pathofinder uit Maastricht won de MKB L1mburg Innovatieprijs vorig jaar. Pathofinder ontwikkelde een DNA-test waarmee in één analyse 22 verwekkers van een longontsteking (virussen en bacteriën) kunnen worden aangetoond. Hierdoor heeft de arts sneller informatie voor een juiste diagnose. Eerdere winnaars van de prijs waren Calictus Europe uit Merselo (volautomatisch vijverfilter), Classic Imaging uit Stein (scanner voor zwangere zeugen), Smart a Work uit Echt (veiligheidshekwerk voor spoorwerkers), Sobatech uit Eijsden (efficiënte deeg-kneedmachine) en Anatech uit Sittard (sensor om extreem kleine temperatuurverschillen te meten).

Juryvoorzitter is ook dit jaar Jérôme Verhagen, in het dagelijks leven directeur van de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF. De MKB L1mburg Innovatieprijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg en de regionale omroep L1.