Gemeente Dantumadeel


2011

`Sla Raek' zegt `NOpe tegen drank & dope'

Op zaterdag 9 juli werd door burgemeester Aalberts een metalen plaat op de kantine van kaatsvereniging `Sla Raek' uit Broeksterwâld geschroefd. Op de plaat staat dat `Sla Raek' het convenant `Zeg NOpe tegen drank & dope' heeft ondertekend. Daarnaast ontvingen alle 70 jeugdleden een T-shirt uit handen van de burgemeester.

Het convenant `Zeg NOpe tegen drank & dope' is onderdeel van het gemeentelijk alcohol- en drugspreventiebeleid `Dat doen onze kinderen toch niet'. Dit project heeft als doel het riskante alcohol- en drugsgebruik van jongeren in de gemeente Dantumadiel aan te pakken.

Naast kaatsvereniging `Sla Raek' hebben ook de andere sportverenigingen met een kantine in Dantumadiel het convenant ondertekend. Ook zij ontvangen binnenkort T-shirts of trainingshesjes. De sportverenigingen beloven met het ondertekenen van het convenant dat zij over een actuele drank- en horecavergunning en dat zij het alcoholbestuursreglement vaststellen. De gemeente levert promotiemateriaal en bekostigt een IVA-cursus en een cursus voor trainers en leiders. Verder looft de gemeente een prijs uit aan verenigingen die een actief en/of origineel alcoholbeleid hanteren.