Gemeente Zijpe


Geheime locatie KaravaanLab 2011 bekend!
Floris Leeuwenberg

Beleef het publieksmoment van KaravaanLab 2011 van eb tot vloed op zaterdag 30 en zondag 31 juli. Afgelopen woensdag 6 juli werd de geheime locatie aan de Noordzeekust bekend gemaakt op de gemeentegrens tussen Bergen en Zijpe. Het KaravaanLab staat dit jaar op de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en wordt geleid door Bruno Doedens/SLeM.

De wethouders Janina Luttik-Swart en Cees Roem van de gemeente Bergen en Ben Blonk van de gemeente Zijpe, gaven het startschot van dit project in het bijzijn van de Provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap. De Hondsbossche en Pettemer Zeewering is een plek in beweging. De komende jaren verandert de Noord-Hollandse kust ingrijpend door kustversterkingen. Zee, strand, duinen, karakter en identiteit van de kustplaatsen maken de kust gevarieerd en tot belangrijke trekpleister. De verhalen van bewoners en bezoekers versterken het eigen karakter van kustgemeenten en kunnen richting geven aan de ruimtelijke inrichting. KaravaanLab 2011 sluit hier bij aan. Â

KaravaanLab 2011
KaravaanLab is een samenwerking tussen Karavaan, Oneindig Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland. KaravaanLab is sinds 2009 het laboratorium voor toekomstige locatievoorstellingen van Karavaan. Op betekenisvolle plekken in Noord-Holland laten theatermakers zich inspireren door veranderingen in het landschap en de verhalen van bewoners met als resultaat spraakmakende producties voor het komende jaar.
Â

Karavaan 2012: van kust tot kust
Vanaf 2012 reist Karavaan langs de kusten van de Noordzee en het IJsselmeer: Karavaan van kust tot kust. De Noord-Hollandse kusten zijn belangrijke trekpleisters voor inwoners en toeristen. Kustgemeenten met een eigen karakter en identiteit zorgen voor een aantrekkelijke kust met voor ieder wat wils. Karavaan prikkelt alle zintuigen en nodigt het publiek uit om de omgeving opnieuw te verkennen. Â

Beleef ZEEZIEN
Karavaanlab brengt heden en verleden samen op de 5,5 km lange dijk in het landschapstheaterproject ZEEZIEN, ontwikkeld door Bruno Doedens/SLeM. SLeM laat zich met ZEEZIEN inspireren door de golven, het ritme van de zee en de verborgen verhalen. Strek uw zeebenen en snuif de zee op. Beleef het theatrale spel van eb tot vloed op zaterdag 30 juli en zondag 31 juli. Gratis entree!
Â

Aanmelden kan via www.karavaan.nl/karavaanlab

Kunt u niet wachten? Surf naar de website Oneindig Noord-Holland voor de verrassende en boeiende verhalen over de Hondsbossche Zeewering en andere locaties in Noord-Holland.