Stadsdeel Amsterdam-Noord

Presentatiedag de Vreedzame Wijk

11 juli 2011

In winkelcentrum De Wieken in Molenwijk konden bewoners op zaterdag 9 juli alles te weten komen over de Vreedzame Wijk en Vreedzame scholen.

Het programma van de presentatiedag startte om 12 uur met een gesprek tussen ceremoniemeester Peter Faber, portefeuillehouder Jeugd en Onderwijs Coby van Berkum en een aantal mediatoren van verschillende Vreedzame Scholen. Mediatoren zijn leerlingen die op hun school bijvoorbeeld helpen bij het positief oplossen van ruzies en conflicten.

Foto van Coby van Berkum in gesprek met mediators en Peter Faber. Coby van Berkum en Peter Faber in gesprek met mediatoren van de Vreedzame Scholen

"Kindermediatoren stellen probleemloos de juiste vragen bij een conflict. Ik geniet van hun vindingrijkheid, zo leg je verbinding in een buurt," aldus de portefeuillehouder.

De Vreedzame Wijk is een gezamenlijke pedagogische aanpak van scholen, welzijnsorganisaties en anderen die ervoor moet zorgen dat iedereen op een zorgzame en positieve manier met elkaar omgaat, conflicten constructief oplost en verantwoordelijkheid neemt voor elkaar en de gemeenschap.