Gemeente Reimerswaal


Yerseke en Reimerswaal trots op Johnny Hoogerland

In zijn eigen dorp Yerseke, maar ook in de andere kernen in wielerminnend Reimerswaal werd intens meegeleefd met de eerste tour van Johnny Hoogerland. De trots was dan ook groot toen hij de bolletjes trui veroverde.

Menig Zeeuws wielerhart ging sneller kloppen, toen bij de start van de etappe van afgelopen zondag bleek dat Johnny zijn zinnen had op het heroveren van diezelfde bolletjes trui.
Niemand kon vermoeden dat de deze etappe tegelijk zo historisch, als dramatisch zou verlopen.

Johnny maakte zijn belofte waar en heroverde de bolletjestrui. Echter, de manier waarop maakte hem tot wereldnieuws.
Het werd een letterlijk "luctor et emergo". Zijn doorzettingsvermogen en wilskracht maakte hem tot de held van de dag. Dat is hij ook en vooral in zijn geboortestreek.

Uiteraard volgt ook het gemeentebestuur de verdere prestaties van Johnny Hoogerland. We hopen dat hij snel en voldoende goed mag herstellen om de Tour de France verder te kunnen vervolgen; liefst tot en met Parijs. Maar, ook daarna heeft zijn ploeg nog grote plannen voor dit seizoen.
Samen met al zijn fans, familie, vrienden en bekenden heerst vooral het dubbele gevoel: We kunnen niet wachten tot we hem trots kunnen onthalen; maar hopen tegelijk ook dat dit nog lang zal duren!

Johnny Hoogerland - werd op 13 mei 1983 geboren in Yerseke, gemeente Reimerswaal.
Zijn bijnaam is `de Bull van Beveland'. Bij het grote publiek werd hij bekend in 2009. Zowel in de ronde van Vlaanderen als de Ronde van Spanje eindigde hij toen hoog in het klassement. Dat jaar werd hij tevens voor de eerste keer genomineerd voor `Wielrenner van het jaar'. Echter, ook voor zijn grote doorbraak was Hoogerland erg succesvol. In 2001 won hij op 18-jarige leeftijd de Ronde van Vlaanderen voor junioren. Daarna werd hij 2e in de strijd `Parijs-Roubaix' voor beloften'. In 2009 is hij uitgeroepen tot Reimerswaalse sportman van het jaar.