Gemeente Helmond


Beste klimaatstraat van Helmond

Het Dr. Knippenberghof in Rijpelberg is de beste klimaatstraat van Helmond.

Helmond gaat voor een beter klimaat. Niet alleen gemeente Helmond, maar ook de inwoners van Helmond maken zich hiervoor sterk. 35 Helmondse straten hebben deelgenomen aan de landelijke energiebesparingswedstrijd Klimaatstraatfeest. Het Dr. Knippenberghof in de wijk Rijpelberg is landelijk als 51ste geëindigd en is daarmee de beste klimaatstraat van Helmond.

Jan van de Laar - Fotografie

Foambord en spaarlampen

Wethouder Frans Stienen reikte op zaterdag 9 juli een foambord van de beste klimaatstraat van Helmond uit aan de bewoners van het Dr. Knippenberghof. De bewoners kregen ook een spaarlamp van gemeente Helmond om in de toekomst nog meer energie te kunnen besparen.

Klimaatstraatfeest

Het Klimaatstraatfeest is een energiebesparingwedstrijd, dat jaarlijks wordt gehouden. In de periode 2010-2011 deden landelijk ongeveer 5.100 straten mee, waarvan 35 straten in Helmond. De bewoners van deze straten hebben energiezuinige maatregelen genomen om zoveel mogelijk klimaatpunten te verzamelen. Het Dr. Knippenberghof is van de deelnemende Helmondse straten als hoogste geëindigd op een 51ste plaats landelijk.