Gemeente Hardenberg

Presentatie Doetank schuldhulpverlening

29 juni 2011

De gemeente Hardenberg en de Gemeentelijke Kredietbank presenteren maandag om 09.00 uur gezamenlijk de Doetank. Doetank is de wegwijzer naar organisaties in de gemeente Hardenberg die schuldhulpverlening bieden.

Het eerste exemplaar van de Doetank wordt op maandag 4 juli overhandigd aan wethouder René de Vent.

De gemeente Hardenberg verzorgt voor haar inwoners schuldhulpverlening. De Doetank is een uitgebreide sociale kaart die ketenorganisaties en hun aanbod in beeld brengt. De Doetank is bedoeld voor organisaties/instellingen die bezig zijn met schuldhulpverlening.

Organisaties in beeld
Om de schuldhulpverlening en aanverwante hulpverlening goed te laten verlopen is het van belang dat organisaties in beeld zijn. Nadat de organisaties in beeld zijn gebracht kan er een stroomlijning plaatsvinden van vroeg signalering, eerste hulp en doorverwijzing. Al deze elementen hebben tot doel om het aanbod van schuldhulpverlening zo laagdrempelig aan te bieden en de samenwerking van ketenorganisaties zo goed mogelijk op elkaar te laten afstemmen.

Integrale schuldhulpverlening
De gemeente Hardenberg vindt een integrale benadering van schuldhulpverlening belangrijk. Om een eerste aanzet te geven aan de samenwerking tussen ketenorganisaties kan de Doetank een belangrijke bijdrage leveren. Dit komt onder andere voort uit de visie van de gemeente Hardenberg op schuldhulpverlening om het aantal mensen in problematische schuldsituaties te verminderen én te voorkomen dat mensen in dergelijke situaties komen.